Mihajlović poslije poraza u derbiju: Nema kajanja!

"Uvijek idemo na pobjedu i preuzimamo rizik, bez obzira ko nam je protivnik", rekao srpski stručnjak na klupi Torina, nakon poraza u gradskom derbiju protiv Juventusa 1:3.

Fudbal 12.12.2016 | 13:30
Mihajlović poslije poraza u derbiju: Nema kajanja!
Torino je poražen u 192. gradskom derbiju Torina - "Derbiju dela Mole" od Juventusa 1:3, iako je vodio 1:0 golom Andree Belotija.

Sjajnom igrom Gonzalo Iguain donio je preokret, a pobjedu "stare dame" potvrdio je Miralem Pjanić u 92. minutu.

Bio je to treći trijumf Juventusa u nizu protiv najljućeg rivala, ukupno 82.

Kao i u mečevima protiv slabijih rivala, trener "bikova" Siniša Mihajlović krenuo je sa ofanzivnom postavom sa tri napadača - Andrea Beloti, Adem Ljajić i Jago Falke.

"Meč je bio izjednačen i svako je mogao da pobijedi. Proveli smo cijelo drugo poluvrijeme na protivničkoj polovini, diktirali visok tempo, ali kada ne iskoristiš svoje prilike, a pogriješiš ispred svog gola, Juve će te kazniti", rekao je srpski stručnjak za "Skaj Sport Italija" po završetku derbija.

Mihajlović je neposredno prije gola napravio "hokejašku" izmjenu. Uveo je tri nova igrača u istom minutu, a već u narednom napadu Juventus je postigao vodeći gol.

"Nisam bio srećan sa 1:1. S obzirom da gosti nisu uputili udarac ka našem golu u nastavku, želio sam da pobijedimo. Nažalost, 30 sekundi nakon izmjena postigli su drugi gol i to nas je slomilo", naglasio je Mihajlović i dodao:

"Ne žalim. Ne! Jer moj tim uvijek igra na pobjedu, preuzimamo rizik da to ostvarimo, bez obzira ko nam je protivnik."

Drugi gol Iguaina pokopao je nade domaćih. Loše se mladi Antonio Bareka snašao protiv Iguaina, koji se s lakoćom oslobodio i iz okreta postigao prelijep gol.

"Bareka je mogao da reaguje bolje, ali ima samo 18 godina i čuvao je šampiona kakav je Iguain, koji je odigrao na iskustvo i došao u povoljnu poziciju da šutira. Nismo imali sreće kod prvog gola. Odigrali smo bolje drugo poluvrijeme i bili uvjereni da ćemo pobijediti ili u najmanju ruku odigrati neriješno. Ali, ne zaboravimo da smo igrali protiv Juventusa, petostrukog uzastopnog osvajača 'skudeta'", istakao je Mihajlović.

Beloti je odigrao još jedan sjajan meč i još jednom potvrdio zašto je dobio novi ugovor u koji je stavljena otkupna klauzula od 100 miliona evra!

"On je vanserijiski igrač koji može još bolje. U sve poštovanje prema Iguainu, Beloti je idealan napadač za moje shvatanje igre i jednog dana biće i za bilo koji klub u svijetu", zaključio je trener Torina.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar