СЛС - Вече Уроша Ђурђевића: Рекорд, хет-трик, побједа Партизана!

Сјајна партија нападача црно-белих Уроша Ђурђевића на Бановом брду који је са три поготка "сам" савладао Чукарички за нова три бода Партизана.

Фудбал 12.12.2016 | 09:30
СЛС - Вече Уроша Ђурђевића: Рекорд, хет-трик, побједа Партизана!
Ово је било вече Уроша Ђурђевића!

Млади нападач Партизана имао је свој "шоу" на Бановом брду где су црно-бели гостовали Чукаричком у последњем мечу 20. кола Суперлиге.

"Сам" је победио "брђане", пошто је постигао сва три поготка!

Већ у десетој секунди је довео свој тим у вођство, што је рекорд и најбржи гол у историји домаћег првенства, да би у наставку, погодио још двапут, за другу предност свог тима пошто је Чукарички у међувремену изједначио из једанаестерца који је изборио, а онда и реализовао Огњен Ожеговић у 35. минуту меча.

Баш тај гол као да је пробудио играче Партизана, који су, према речима тренера Марка Николића већ у десетој секунди помислили да су "већ решили меч", а добар налет претворио се и у голове.

У 51. минуту Урош Ђурђевић сјајно реагује на одличан пас Валерија Божинова и лобује Петрића, да би већ у 60. минуту стигао и до хет-трика, првог у дресу Партизана. Ослобио се чувара, шутирао са ивице казненог - и постигао голчину, најлепши погодак на мечу.

Екипа Чукаричког до финиша меча није показала много и са новим поразом остаје на 12. месту. Партизан је сада "самосталан" на другом месту са 45 бодова, шест мање од Црвене звезде.

ЧУКАРИЧКИ - ПАРТИЗАН 1:3 (1:1)

Тим Марка Николића је овим тријумфом стигао до 14. победе у последњих 16 утакмица, уз два ремија, и у последњем колу јесењег дела шампионата, против Спартака, жели и ту јубиларну 15. У једној правој такмичарској утакмици на "Бановом брду" Партизан је много боље одиграо у другом полувремену када је коначно повратио посед лопте.

Занимљив је податак да је тим Гордана Петрића у првом полувремену чак 61% времена имао лопту у свом поседу, а нарочито опасни су били од гола Ђурђевића до гола Ожеговића.

У том периоду су шансе имали Александар Јевтић и Обенг Реган, а све се завршило стартом Немање Милетића у шеснаестерцу након ког Милорад Мажић није имао дилеу и показао је на једанаестерац.

Од тог поготка као да је Партизан био свестан да мора да заигра боље ако хоће победу.

И јесте... Разиграо се Леонардо, али су на голове морали да сачекају до наставка када је Урош Ђурђевић за девет минута донео победу, а уједно је стигао и до деветог поготка ове јесени у дресу Партизана.

До краја су шансу добили и млади нападачи Влаховић и Јовановић.

Проблем за Гордана Петрића је и то што су Кајевић и Срнић меч напустили због повреде, што ће бити проблем пред меч у среду против Војводине у Новом Саду.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар