SLS - Veče Uroša Đurđevića: Rekord, het-trik, pobjeda Partizana!

Sjajna partija napadača crno-belih Uroša Đurđevića na Banovom brdu koji je sa tri pogotka "sam" savladao Čukarički za nova tri boda Partizana.

Fudbal 12.12.2016 | 09:30
SLS - Veče Uroša Đurđevića: Rekord, het-trik, pobjeda Partizana!
Ovo je bilo veče Uroša Đurđevića!

Mladi napadač Partizana imao je svoj "šou" na Banovom brdu gde su crno-beli gostovali Čukaričkom u poslednjem meču 20. kola Superlige.

"Sam" je pobedio "brđane", pošto je postigao sva tri pogotka!

Već u desetoj sekundi je doveo svoj tim u vođstvo, što je rekord i najbrži gol u istoriji domaćeg prvenstva, da bi u nastavku, pogodio još dvaput, za drugu prednost svog tima pošto je Čukarički u međuvremenu izjednačio iz jedanaesterca koji je izborio, a onda i realizovao Ognjen Ožegović u 35. minutu meča.

Baš taj gol kao da je probudio igrače Partizana, koji su, prema rečima trenera Marka Nikolića već u desetoj sekundi pomislili da su "već rešili meč", a dobar nalet pretvorio se i u golove.

U 51. minutu Uroš Đurđević sjajno reaguje na odličan pas Valerija Božinova i lobuje Petrića, da bi već u 60. minutu stigao i do het-trika, prvog u dresu Partizana. Oslobio se čuvara, šutirao sa ivice kaznenog - i postigao golčinu, najlepši pogodak na meču.

Ekipa Čukaričkog do finiša meča nije pokazala mnogo i sa novim porazom ostaje na 12. mestu. Partizan je sada "samostalan" na drugom mestu sa 45 bodova, šest manje od Crvene zvezde.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 1:3 (1:1)

Tim Marka Nikolića je ovim trijumfom stigao do 14. pobede u poslednjih 16 utakmica, uz dva remija, i u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata, protiv Spartaka, želi i tu jubilarnu 15. U jednoj pravoj takmičarskoj utakmici na "Banovom brdu" Partizan je mnogo bolje odigrao u drugom poluvremenu kada je konačno povratio posed lopte.

Zanimljiv je podatak da je tim Gordana Petrića u prvom poluvremenu čak 61% vremena imao loptu u svom posedu, a naročito opasni su bili od gola Đurđevića do gola Ožegovića.

U tom periodu su šanse imali Aleksandar Jevtić i Obeng Regan, a sve se završilo startom Nemanje Miletića u šesnaestercu nakon kog Milorad Mažić nije imao dileu i pokazao je na jedanaesterac.

Od tog pogotka kao da je Partizan bio svestan da mora da zaigra bolje ako hoće pobedu.

I jeste... Razigrao se Leonardo, ali su na golove morali da sačekaju do nastavka kada je Uroš Đurđević za devet minuta doneo pobedu, a ujedno je stigao i do devetog pogotka ove jeseni u dresu Partizana.

Do kraja su šansu dobili i mladi napadači Vlahović i Jovanović.

Problem za Gordana Petrića je i to što su Kajević i Srnić meč napustili zbog povrede, što će biti problem pred meč u sredu protiv Vojvodine u Novom Sadu.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar