БЛ: Мајнц "покраден" у Менхенгладбаху, Бајер славио код Шалкеа!

Борусија Менхенгладбах прекинула црну серију побједом 1:0 против Мајнца који је жестоко оштећен на Борусија Парку. Леверкузен славио у Гелзенкирхену.

Фудбал 12.12.2016 | 09:00
БЛ: Мајнц "покраден" у Менхенгладбаху, Бајер славио код Шалкеа!
Црној серији Борусије од осам утакмица без побједе је коначно дошао крај. Екипа Андреа Шуберта са минималних 1:0 савладала је Мајнц на свом терену, иако је могло, па и требало бити другачије.

Побједоносни гол постигао је Андреас Кристенсен у 76. минута са само неколико метара од гол линије. Дански штопер се најбоље снашао у великој гужви у шеснаестерцу послије корнера и послао лопту иза леђа голмана гостију Лосла.

Борусија јесте имала иницијативу, али је до тријумфа стигла незаслужено, јер је гостима поништен чист погодак и то у 89. минуту.

Де Блазис је испратио лошу интервенцију голмана Борусије Јана Зомера  и послао лопту у мрежу, али је судија Роберт Хартман умјесто да покаже на центар поништио погодак.

Стијелцу Де Блазису и његовим саиграчима, који су у међувремену већ прославили гол, па ни нама испред ТВ екрана, није било јасно због чега је гол поништен, јер офсајда сигурно није било, а како се на поновљеном видео снимку чини, ни фаула над Зомером.

Да ствар буде гора по Мајнц, судија Хартман могао је у првом полувремену да досуди једанаестерац за госте, али је показао да се игра настави.

Због свега овога тренер Мајнца Мартин Шмит послије судијског звиждука остао је неколико минута на центру терена са судијском тројком и жестоко их критиковао.

Бајер Леверкузен голом Штефана Кислинга минут прије краја савладао је Шалке у правој фудбалској успаванци на Велтинс арени у Гелзенкирхену.

Одбрана Шалкеа потпуно је заборавила Кислинга послије једног слободног ударца и штоперу Бајера није било тешко да је пошаље главом у мрежу за побједу гостију 1:0.

Био је то први ударац у оквир гола ОБЈЕ ЕКИПЕ на овој утакмици! Шалке је готово цијелу утакмицу играо са играчем мање, пошто је Налдо оправдано искључен већ у четвртом минуту.

БУНДЕСЛИГА - 14. КОЛО:

У недјељу:

Борусија Менхенгладбах - Мајнц 1:0 (0:0)

/Кристенсен 76/

Шалке - Бајер Леверкузен 0:1 (0:0)

/Кислинг 89/

Одиграно у суботу:

Бајерн Минхен - Волфсбург 5:0 (2:0)
/Робен 18, Левандовски 22/

Келн - Борусија Дортмунд 1:0 (1:0)
/Рудневс 28/

ХСВ - Аугзбург 1:0 (0:0)
/Костић 68/

Инголштат - Лајпциг 1:0 (1:0)
/Рожер 12/

Фрајбург - Дармштат 1:0 (0:0)
/Петерсен 85 пен/

Херта - Вердер 0:1 (0:1)

/Крузе 41/

Играно у петак:

Ајнтрахт - Хофенхајм 0:0

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 33, Лајпциг 33, Херта 27, Хофенхајм 26, Ајнтрахт 26, Борусија Дортмунд 25, Келн 23, Бајер Леверкузен 20, Шалке 17, Мајнц 17, Фрајбург 16, Борусија Менхенгладбах 16, Аугзбург 14, Вердер  14, Волфсбург 10, ХСВ 10, Инголштат 9, Дармштат 8.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар