BL: Majnc "pokraden" u Menhengladbahu, Bajer slavio kod Šalkea!

Borusija Menhengladbah prekinula crnu seriju pobjedom 1:0 protiv Majnca koji je žestoko oštećen na Borusija Parku. Leverkuzen slavio u Gelzenkirhenu.

Fudbal 12.12.2016 | 09:00
BL: Majnc "pokraden" u Menhengladbahu, Bajer slavio kod Šalkea!
Crnoj seriji Borusije od osam utakmica bez pobjede je konačno došao kraj. Ekipa Andrea Šuberta sa minimalnih 1:0 savladala je Majnc na svom terenu, iako je moglo, pa i trebalo biti drugačije.

Pobjedonosni gol postigao je Andreas Kristensen u 76. minuta sa samo nekoliko metara od gol linije. Danski štoper se najbolje snašao u velikoj gužvi u šesnaestercu poslije kornera i poslao loptu iza leđa golmana gostiju Losla.

Borusija jeste imala inicijativu, ali je do trijumfa stigla nezasluženo, jer je gostima poništen čist pogodak i to u 89. minutu.

De Blazis je ispratio lošu intervenciju golmana Borusije Jana Zomera  i poslao loptu u mrežu, ali je sudija Robert Hartman umjesto da pokaže na centar poništio pogodak.

Stijelcu De Blazisu i njegovim saigračima, koji su u međuvremenu već proslavili gol, pa ni nama ispred TV ekrana, nije bilo jasno zbog čega je gol poništen, jer ofsajda sigurno nije bilo, a kako se na ponovljenom video snimku čini, ni faula nad Zomerom.

Da stvar bude gora po Majnc, sudija Hartman mogao je u prvom poluvremenu da dosudi jedanaesterac za goste, ali je pokazao da se igra nastavi.

Zbog svega ovoga trener Majnca Martin Šmit poslije sudijskog zvižduka ostao je nekoliko minuta na centru terena sa sudijskom trojkom i žestoko ih kritikovao.

Bajer Leverkuzen golom Štefana Kislinga minut prije kraja savladao je Šalke u pravoj fudbalskoj uspavanci na Veltins areni u Gelzenkirhenu.

Odbrana Šalkea potpuno je zaboravila Kislinga poslije jednog slobodnog udarca i štoperu Bajera nije bilo teško da je pošalje glavom u mrežu za pobjedu gostiju 1:0.

Bio je to prvi udarac u okvir gola OBJE EKIPE na ovoj utakmici! Šalke je gotovo cijelu utakmicu igrao sa igračem manje, pošto je Naldo opravdano isključen već u četvrtom minutu.

BUNDESLIGA - 14. KOLO:

U nedjelju:

Borusija Menhengladbah - Majnc 1:0 (0:0)

/Kristensen 76/

Šalke - Bajer Leverkuzen 0:1 (0:0)

/Kisling 89/

Odigrano u subotu:

Bajern Minhen - Volfsburg 5:0 (2:0)
/Roben 18, Levandovski 22/

Keln - Borusija Dortmund 1:0 (1:0)
/Rudnevs 28/

HSV - Augzburg 1:0 (0:0)
/Kostić 68/

Ingolštat - Lajpcig 1:0 (1:0)
/Rožer 12/

Frajburg - Darmštat 1:0 (0:0)
/Petersen 85 pen/

Herta - Verder 0:1 (0:1)

/Kruze 41/

Igrano u petak:

Ajntraht - Hofenhajm 0:0

TABELA: Bajern Minhen 33, Lajpcig 33, Herta 27, Hofenhajm 26, Ajntraht 26, Borusija Dortmund 25, Keln 23, Bajer Leverkuzen 20, Šalke 17, Majnc 17, Frajburg 16, Borusija Menhengladbah 16, Augzburg 14, Verder  14, Volfsburg 10, HSV 10, Ingolštat 9, Darmštat 8.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar