ПЛ: Челси на ''Коста погон'', Јунајтед, коначно, нови (к)икс Ливерпула!

Дијегу Кости доста једна шанса! Дијего Коста "украо" лопту Меколију и постигао гол у 76. минуту за нову победу Челсија. Девету у низу! Екипа Жозеа Муриња остварила прву победу после три узастопна ремија. На Олд Трафорду је пао Тотенхем. Мкитарјан решио меч, па се повредио. Ливерпул водио, губио, а на крају неће бити задовољан бодом против Вест Хема.

Фудбал 12.12.2016 | 08:30
ПЛ: Челси на ''Коста погон'', Јунајтед, коначно, нови (к)икс Ливерпула!
Челсијева победа из едиције "овако се постаје шампион"!

Мучио се и мучио тим Антонија Контеа како би пробио "бедем" испред гола Бена Фостера. Једва да су улазили у прилике, штавише, упутили су свега два шута у оквир гола, али тај један је био неодбрањив и донео је нову, девету узастопну, победу за Челси.

И након овог кола остају првопласирани, са три бова више од Арсенала.

Серија "плаваца" је умало заустављена на "Стамфорд бриџу" пошто систем 3-4-3, у коме је Челси играо у том победничком низу, није давала резултате против дефанзивног Вест Брома. Тек када је Конте повећао број играча у нападу, увео креативније играче као што су Вилијан и Фабрегас, пришли су голу, али је све ипак решио један човек.

Дијего Коста је у 76. минуту "напао" Герета Меколија, искусног дефанзивца, који је покушавао да загради лопту коју је ка нападачу послао Фабрегас, не нарочито добро, а онда му и одузео лопту, спустио се ка шеснаестерцу и снажно закуцао лопту у мрежу Бена Фостера!

Моћно, у стилу правог шпица, за Челси - Вест Бромвич Албион 1:0 (1:0)!

То је на крају било довољно да Челси стигне до нова три бода, али не може се рећи да би било незаслужено да је ВБА узео бод.

Сјајно су се бранили, организовано, а у првом полувремену су и преко Рондона и Криса Бранта имали два шута - недовољно да се изненади Тибо Куртоа који, па попут и Фостера, није имао много посла.

Немања Матић је одиграо читав меч за Челси, док је Бранислав Ивановић ушао у игру након поготка Дијега Косте како би појачао одбрану по десној страни и скок игру свог тима.

Екипа Жозеа Муриња остварила прву победу после три узастопна ремија. На Олд Трафорду је пао Тотенхем. Мкитарјан решио меч, па се повредио.

Првенац Хенрика Мкитарјана за дуго чекану победу Манчестер јунајтеда!

Јерменски интернационалац постао је први фудбалер из своје земље који је постигао гол у Премијер лиги. Тај гол био је ове недеље довољан за тријумф који су "ђаволи" чекали више од месец дана.

ЈУНАЈТЕД - ТОТЕНХЕМ 1:0 (1:0)

После три узастопна ремија (Арсенал, Вест Хем, Евертон), екипа Жозеа Муриња коначно је освојила сва три бода и обрадовала своје навијаче.

Иако тим са Олд Трафорда и даље заостаје шест бодова за четвртопласираним Ситијем, црвена страна Манчестера коначно има шансу да бар мало одахне.

Моменат одлуке на "Театру снова" био је Мкитарјанов снажан ударац под пречку, на асистенцију Андера Ерере у 29. минуту.

Гости су могли да изједначе из огромне прилике Виктора Вањаме, али је промашио из велике близине и протраћио једну од ретких прилика "певаца". Гости су имали посед, али не и конкретне шансе.

Са друге стране, и Јунајтед је могао да дуплира вођство, али је Пол Погба из слободног удараца погодио стативу. Крај утакмице донео је тако стрепњу за домаћина, али и нервозу због повреде вечерашњег хероја - Мкитарјана, који је био изнесен са терена десет минута пре краја због повреде чланка.

Тотенхем овим поразом није искористио шансу да замени Манчестер сити на четвртом месту, па ће остати пети, са три поена више од Јунајтеда.

Ливерпул посустаје за водећим Челсијем.

"Плавци" су се данас мучили и мучили против Вест Бромвича, и некако дошли до победе, а та рутина недостаје фудбалерима Ливерпула који другу, условно речено, лакшу утакмицу за редом завршавају без освојена сва три бода.

Претходног викенда их је казнио Борнмут (4:3), а овога пута је са "Енфилда" бод однео Вест Хем.

Адам Лалана је у 5. минуту казнио грешку одбране и довео "редсе" у вођство, али су се ређале грешке и на другој страни. Прво је Димитри Паје погодио из слободног ударца у 22. минуту, да би Жоел Матип омогућио Микаилу Антонију да "режира" преокрет пре краја првог полувремена.

Дивок Ориги је изједначио у 48. минуту, али упркос "безброј" напада Ливерпула није било више голова.

ЛИВЕРПУЛ – ВЕСТ ХЕМ 2:2 (1:2)

"Редси" су и у овом мечу господарили поседом лопте (68%), али то није могло да избрише исти број погодака на њиховом – и на конту Вест Хема, који је опет играо без неколико повређених играча.

Овим бодом "скочили" су за бод изнад опасне зоне, док Ливерпул сада има шест мање од лидера.

Стигли су до 31. бода, на трећем су месту, а испред је Арсенал (34) и поменути Челси (37).

ПРЕМИЈЕР ЛИГА 15. КОЛО РЕЗУЛТАТИ:

Челси – ВБА 1:0 (0:0)
/Коста 76/

Манчестер јунајтед – Тотенхем 1:0 (1:0)
/Мкхитарјан 29/

Саутемптон – Мидлсбро 1:0 (0:0)
/Буфал 53/

Ливерпул – Вест Хем 2:2 (1:2)
/Лалана 5, Ориги 48 - Паје 27, Антонио 39/

у суботу:

Вотфорд – Евертон 3:2 (1:1)
/Окака 36, 64, Продл 59 – Лукаку 17, 86/

Арсенал – Стоук 3:1 (1:1)
/Волкот 42, Озил 50, Ивоби 75 – Адам пен 29/

Барнли – Борнмут 3:2 (2:1)
/Хендрик 13, Вард 16, Бојд 75 – Афобе 45+2, Данијелс 90+1/

Хал – Кристал Палас 3:3 (1:0)
/Снодграс пен 27, Диоманде 72, Ливермор 78 – Бентеке пен 52, Заха 70, Кемпбел 89/

Свонси – Сандерленд 3:0 (0:0)
/Сигурдсон пен 50, Љоренте 54, 80/

Лестер – Манчестер сити 4:2 (3:0)
/Варди 3, 20, 78, Кинг 5 - Коларов 82, Нолито 90/

Табела: Челси 37, Арсенал 34, Ливерпул 31, Манчестер сити 30, Тотенхем 27, Манчестер јунајтед 24, Вотфорд 21, Саутемптон 20, ВБА 20, Евертон 20, Стоук 19, Борнмут 18, Барнли 17, Лестер 16, Мидлсбро 15, Кристал Палас 15, Вест Хем 13, Хал 12, Свонси 12, Сандерленд 11.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар