PL: Čelsi na ''Kosta pogon'', Junajted, konačno, novi (k)iks Liverpula!

Dijegu Kosti dosta jedna šansa! Dijego Kosta "ukrao" loptu Mekoliju i postigao gol u 76. minutu za novu pobedu Čelsija. Devetu u nizu! Ekipa Žozea Murinja ostvarila prvu pobedu posle tri uzastopna remija. Na Old Trafordu je pao Totenhem. Mkitarjan rešio meč, pa se povredio. Liverpul vodio, gubio, a na kraju neće biti zadovoljan bodom protiv Vest Hema.

Fudbal 12.12.2016 | 08:30
PL: Čelsi na ''Kosta pogon'', Junajted, konačno, novi (k)iks Liverpula!
Čelsijeva pobeda iz edicije "ovako se postaje šampion"!

Mučio se i mučio tim Antonija Kontea kako bi probio "bedem" ispred gola Bena Fostera. Jedva da su ulazili u prilike, štaviše, uputili su svega dva šuta u okvir gola, ali taj jedan je bio neodbranjiv i doneo je novu, devetu uzastopnu, pobedu za Čelsi.

I nakon ovog kola ostaju prvoplasirani, sa tri bova više od Arsenala.

Serija "plavaca" je umalo zaustavljena na "Stamford bridžu" pošto sistem 3-4-3, u kome je Čelsi igrao u tom pobedničkom nizu, nije davala rezultate protiv defanzivnog Vest Broma. Tek kada je Konte povećao broj igrača u napadu, uveo kreativnije igrače kao što su Vilijan i Fabregas, prišli su golu, ali je sve ipak rešio jedan čovek.

Dijego Kosta je u 76. minutu "napao" Gereta Mekolija, iskusnog defanzivca, koji je pokušavao da zagradi loptu koju je ka napadaču poslao Fabregas, ne naročito dobro, a onda mu i oduzeo loptu, spustio se ka šesnaestercu i snažno zakucao loptu u mrežu Bena Fostera!

Moćno, u stilu pravog špica, za Čelsi - Vest Bromvič Albion 1:0 (1:0)!

To je na kraju bilo dovoljno da Čelsi stigne do nova tri boda, ali ne može se reći da bi bilo nezasluženo da je VBA uzeo bod.

Sjajno su se branili, organizovano, a u prvom poluvremenu su i preko Rondona i Krisa Branta imali dva šuta - nedovoljno da se iznenadi Tibo Kurtoa koji, pa poput i Fostera, nije imao mnogo posla.

Nemanja Matić je odigrao čitav meč za Čelsi, dok je Branislav Ivanović ušao u igru nakon pogotka Dijega Koste kako bi pojačao odbranu po desnoj strani i skok igru svog tima.

Ekipa Žozea Murinja ostvarila prvu pobedu posle tri uzastopna remija. Na Old Trafordu je pao Totenhem. Mkitarjan rešio meč, pa se povredio.

Prvenac Henrika Mkitarjana za dugo čekanu pobedu Mančester junajteda!

Jermenski internacionalac postao je prvi fudbaler iz svoje zemlje koji je postigao gol u Premijer ligi. Taj gol bio je ove nedelje dovoljan za trijumf koji su "đavoli" čekali više od mesec dana.

JUNAJTED - TOTENHEM 1:0 (1:0)

Posle tri uzastopna remija (Arsenal, Vest Hem, Everton), ekipa Žozea Murinja konačno je osvojila sva tri boda i obradovala svoje navijače.

Iako tim sa Old Traforda i dalje zaostaje šest bodova za četvrtoplasiranim Sitijem, crvena strana Mančestera konačno ima šansu da bar malo odahne.

Momenat odluke na "Teatru snova" bio je Mkitarjanov snažan udarac pod prečku, na asistenciju Andera Erere u 29. minutu.

Gosti su mogli da izjednače iz ogromne prilike Viktora Vanjame, ali je promašio iz velike blizine i protraćio jednu od retkih prilika "pevaca". Gosti su imali posed, ali ne i konkretne šanse.

Sa druge strane, i Junajted je mogao da duplira vođstvo, ali je Pol Pogba iz slobodnog udaraca pogodio stativu. Kraj utakmice doneo je tako strepnju za domaćina, ali i nervozu zbog povrede večerašnjeg heroja - Mkitarjana, koji je bio iznesen sa terena deset minuta pre kraja zbog povrede članka.

Totenhem ovim porazom nije iskoristio šansu da zameni Mančester siti na četvrtom mestu, pa će ostati peti, sa tri poena više od Junajteda.

Liverpul posustaje za vodećim Čelsijem.

"Plavci" su se danas mučili i mučili protiv Vest Bromviča, i nekako došli do pobede, a ta rutina nedostaje fudbalerima Liverpula koji drugu, uslovno rečeno, lakšu utakmicu za redom završavaju bez osvojena sva tri boda.

Prethodnog vikenda ih je kaznio Bornmut (4:3), a ovoga puta je sa "Enfilda" bod odneo Vest Hem.

Adam Lalana je u 5. minutu kaznio grešku odbrane i doveo "redse" u vođstvo, ali su se ređale greške i na drugoj strani. Prvo je Dimitri Paje pogodio iz slobodnog udarca u 22. minutu, da bi Žoel Matip omogućio Mikailu Antoniju da "režira" preokret pre kraja prvog poluvremena.

Divok Origi je izjednačio u 48. minutu, ali uprkos "bezbroj" napada Liverpula nije bilo više golova.

LIVERPUL – VEST HEM 2:2 (1:2)

"Redsi" su i u ovom meču gospodarili posedom lopte (68%), ali to nije moglo da izbriše isti broj pogodaka na njihovom – i na kontu Vest Hema, koji je opet igrao bez nekoliko povređenih igrača.

Ovim bodom "skočili" su za bod iznad opasne zone, dok Liverpul sada ima šest manje od lidera.

Stigli su do 31. boda, na trećem su mestu, a ispred je Arsenal (34) i pomenuti Čelsi (37).

PREMIJER LIGA 15. KOLO REZULTATI:

Čelsi – VBA 1:0 (0:0)
/Kosta 76/

Mančester junajted – Totenhem 1:0 (1:0)
/Mkhitarjan 29/

Sautempton – Midlsbro 1:0 (0:0)
/Bufal 53/

Liverpul – Vest Hem 2:2 (1:2)
/Lalana 5, Origi 48 - Paje 27, Antonio 39/

u subotu:

Votford – Everton 3:2 (1:1)
/Okaka 36, 64, Prodl 59 – Lukaku 17, 86/

Arsenal – Stouk 3:1 (1:1)
/Volkot 42, Ozil 50, Ivobi 75 – Adam pen 29/

Barnli – Bornmut 3:2 (2:1)
/Hendrik 13, Vard 16, Bojd 75 – Afobe 45+2, Danijels 90+1/

Hal – Kristal Palas 3:3 (1:0)
/Snodgras pen 27, Diomande 72, Livermor 78 – Benteke pen 52, Zaha 70, Kempbel 89/

Svonsi – Sanderlend 3:0 (0:0)
/Sigurdson pen 50, Ljorente 54, 80/

Lester – Mančester siti 4:2 (3:0)
/Vardi 3, 20, 78, King 5 - Kolarov 82, Nolito 90/

Tabela: Čelsi 37, Arsenal 34, Liverpul 31, Mančester siti 30, Totenhem 27, Mančester junajted 24, Votford 21, Sautempton 20, VBA 20, Everton 20, Stouk 19, Bornmut 18, Barnli 17, Lester 16, Midlsbro 15, Kristal Palas 15, Vest Hem 13, Hal 12, Svonsi 12, Sanderlend 11.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar