ИТА: Наполи "протутњао" кроз Сардинију! Миха без рјешења за Јуве! Ђенова још сања '94.!

Каљари је у недјељу био потпуно немоћан на свом терену против расположених Наполитанаца у матине термину 16. кола Серије А - 0:5 (0:2). Јувентус након преокрета славио у 192. "Дербију дела Моле" против Торина головима сјајног Гонзала Игуаина и Миралема Пјанића. Пуне 22 године Ђенова није славила на "Ђузепе Меаци". Ништа се није промијенило нИ након дуела синоћ.

Фудбал 12.12.2016 | 08:00
ИТА: Наполи "протутњао" кроз Сардинију! Миха без рјешења за Јуве! Ђенова још сања '94.!
Наполи је као велики фаворит стигао на Сардинију не само због ове сезоне већ и због традиције која каже да је посљедњи пут поражен на стадиону "Сент Елија" у априлу 2009. године.

Изабраници Мауриција Сарија су и у недјељном матине термину у 16. колу италијанског првенства оправдали улогу фаворита и укњижили девету побједу ове сезоне за повратак на четврту позицију на табели.

Каљари - Наполи 0:5 (0:2)

Прву прилику у 11. минуту створили су гости преко Дриса Мертенса, међутим његов ударац са ивице казненог простора завршио је поред лијеве стативе екипе са Сардиније.

Капитен Наполија Марек Хамшик се прописно обрукао на стадиону "Сент Елија" у 17. минуту кад је буквално са три метра, умјесто у празну мрежу, пошто је "запливао" голман Марко Сторари, погодио у главу дефанзивца Каљарија Фабија Пизаканеа.

Пет минута касније, Лоренцо Инсиње је сјајно са 20 метара гађао супротан угао домаћег гола, али лопта је за само неколико центиметара отишла поред мјеста гдје се спајају пречка и статива.

Каљари је први пут запријетио у 27. минуту кад се у доброј позицији за ударац нашао Марко Боријело, али је изблокиран, па није морао да интервенише чувар мреже Наполитанаца Пепе Реина.

Ипак, Наполи је заслужено стигао до предности у 34. минуту захваљујући одличном потезу Белгијанца Мертенса, који је искоса са лијеве стране примио лопту од Хамшика, "окренуо" двојицу својих чувара и поспремио лопту у доњи десни угао - 0:1.

До двоструке предности Наполитанци су стигли прије самог одласка на одмор поготком Хамшика, који је у мрежу поспремио "одбијанац" након што је Инсиње главом погодио пречку - 0:2. Био је то пети гол Словака ове сезоне.

Наполи је био доминантан и почетком другог полувремена и само захваљујући одличним интервенцијама Марка Сторарија гости нису до врха натрпали његову мрежу, али ни голман Каљарија није могао ништа послије "бомбе" Пјотра Зјелинског у 52. минуту.

Пољак је са 25 метара одапео пројектил и осигурао нова три бода за екипу под Везувом - 0:3.

"Бомбардовање" на Сардинији наставио је Мертенс са нова два поготка уписавши "хет-трик".

Најприје је Белгијанац одлично реаговао на додавање Инсињеа у 69. минуту, да би три минута касније послије асистенције Хамшика комплетирао "петарду" Наполија у Каљарију (0:5).

Колико год чудно звучало, један од најбољих појединаца домаћина био је голман Сторари, који је упркос чињеници да је примио пет голова, барем у још толико наврата спасио катастрофалну одбрану Каљарија.

Сардинијски тим није успио да одбрани своју мрежу на посљедњих 12 утакмица и тај проблем ће морати да рјешава тренер Масимо Растели уколико буду желио да сачува прволигашки статус иако се у овом тренутку налази у средини табеле.

Јувентус након преокрета славио у 192. "Дербију дела Моле" против Торина головима сјајног Гонзала Игуаина и Миралема Пјанића.

Иако је Торино први стигао до гола и предности, Јувентус је"Дерби дела Моле" ријешио у своју корист резултатом 3:1. Два гола постигао је одлични Гонзало Игуаин, а тачку на "и" ставио је "резервиста" у овом мечу Миралем Пјанић, у другом минуту надокнаде.

ТОРИНО - ЈУВЕНТУС 1:3 (1:1)

Али…

Питање је како би се изгледао ток меча да је Роки у 10. минуту донио другачију одлуку. Наиме, Данијеле Ругани као посљедњи играч одбране са обје руке повукао је Андреу Белотија, нападач Торина је пао, тражио фаул, вјероватно би то био и црвени картон, али је арбитар само одмахнуо руком.

Негодовали су сви у Торину када су чули да ће Роки судити 192. дуел највећих торинских ривала, с обзиром на све оно што је виђено на претходним мечевима када је он дјелио (не)правду (нерегуларни голови, голови из офсајда, неправедна искључења...). Чини се с правом.

"Бикови" су од предности стигли у 16. минуту. Данијеле Базели одлично је прошао по десној страни, центрирао, а убацивање са стране испратио је феноменални Белоти, надскочио Стефана Лихтштајнера и главом матирао немоћног Ђанлуиђија Буфона.

Предност домаћих трајала је само десетак минута. "Пробијена" је одбрана Торина кроз средину, Игуаин прихватио је лопту и савладао Харта за 1:1. Био је то резултат првог полувремена. 

Имао је сјајну прилику за гол Адем Љајић у 73. минуту да поново врати предност на страну Торина. Коначно је нешто добро урадио Јаго Фалке, упослио српског интернационалца, али Љајић није успио да постигне први погодак против Јувентуса у каријери. Лопта је фијукнула тик поред лијеве Буфонове стативе.

Осим Љајића, домаћи су запријетили још неколико пута, али нису имали срећу да затресу мрежу. Синиша Михајловић у 82. минуту направио је троструку измјену, али је већ у наредној акцији његов тим примио гол.

Јувентус је казнио промашаје ривала и стигао до славља. Сјајни Игуаин лако се ослободио Антонија Бареке и прецизним ударцем постигао свој 80. погодак у Калчу (71 за Наполи и девет за Јувентус).

Енглез на голу Торина бранио је шта је могао, али у 92. минуту био је немоћан.

Тренер "старе даме" Масимилијано Алегри оставио је Миралема Пјанића на клупи на старту меча, бх. репрезентативац у игру је ушао тек у 81. минуту, али је стигао да се упише у стријелце, након великог карамбола и двије одбране Харта.

Кјево је погурао Палермо ка Серији Б, а блистао је ветеран Серђо Пелисијер, који је постигао 100. гол у Серији А, за коначних 2:0 у корист тима из Вероне.

Пуне 22 године Ђенова није славила на "Ђузепе Меаци". Ништа се није промијенило нИ након вечерашњег дуела.

Интер је коначно у горњем дијелу табеле!

Тим Стефана Пиолија већим дијелом меча са Ђеновом бранио се на својој половини, гости су стварали прилике и промашивали, а све то казнио је Марцело Брозовић и са два гола донио тријумф "неразурима".

ИНТЕР - ЂЕНОВА 2:0 (1:0)

Ђенова је посљедњи пут против "неразура" на "Ђузепе Меаци" славила 1994. године, а од тада су ова два ривала у Милану одмјерили снаге 13 пута у Серији А и Купа Италије. Интер је славио на 10 мечева, док су три сусрета окончана без побједника.

Вечерас, у 14. дуелу - наставак традиције.

Ђенова је била конкретнија, али шта то вриједи када тим хрватског стручњака Ивана Јурића није знао да искористи своје прилике.

Одлично је Дарко Лазовић разигравао своје саиграче, али Самир Хандановић сјајним интервенцијама држао је Интер у игри. Српски интернационалац онда је покушао и сам да се упише у стријелце, али на гол-линији испријечио се Данило Д'Амброзио.

По неписаном фудбалском правилу, казна је стигла врло брзо.

Мауро Икарди извео је корнер, Марцело Брозовић примио је одбијену лопту на петнаестак метара, шутирао из прве, лопта је прошла кроз "шуму" ногу и завршила иза леђа непомичног Матије Перина.

И на почетку другог полувремена иста слика као на отварању меча. Поново се Лазовић нашао у прилици, али је Хандановић још једном спасио свој тим. Шансу у наставку меча добио је и Никола Нинковић, који је опасно запријетио у 65. минуту, али ни он није имао среће да се упише у стријелце.

А онда, опет казна. ДРУГИ шут Интера у оквир гола, ДРУГИ шут Брозовића и ДРУГИ погодак хрватског репрезентативца. Асистент као и код првог гола био је Жоао Марио.

Интер се овим тријумфом пробио на осму позицију, док Ђеновљани остају у доњем дијелу табеле, са само једном побједом у посљедњих шест првенствених мечева.

СЕРИЈА А - 16. КОЛО:

Каљари - Наполи 0:5 (0:2)
/Мертенс 34, 69, 72, Хамшик 45, Зјелински 52/

Аталанта - Удинезе 1:3 (0:1)
/Куртић 47 - Запата 45, Фофана 72, Теро 87/

Болоња - Емполи 0:0

Палермо - Кјево 0:2 (0:1)
/Бирса 14, Пелисијер 49/

Торино - Јувентус 1:3 (1:1)
/Белоти 16 - Игуаин 28, 82, Пјанић 90+2/

Интер - Ђенова 2:0 (1:0)
/Брозовић 38, 69/

У понедјељак:

Фиорентина - Сасуоло (19:00)
Рома - Милан (21:00)

Одиграно у суботу:

Кротоне - Пескара 2:1 (1:0)
/Паладино 24 пен, Ферари 83 - Кампањаро 82/

Сампдорија - Лацио 1:2 (0:2)
/Шик 89 - Милинковић-Савић 39, Пароло 45/

ТАБЕЛА: Јувентус 39, Рома (-1) 32, Милан (-1) 32, Наполи 31, Лацио 31, Аталанта 28, Торино 25, Интер 24, Фиорентина (-2) 23, Кјево 22, Сампдорија 22, Удинезе 21, Ђенова (-1) 20, Каљари 20, Сасуоло (-1) 17, Болоња 17, Емполи 11, Кротоне 9, Пескара 8, Палермо 6.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар