Русија и САД још нису постигле сагласност

Русија и САД још нису постигле сагласност о изласку бораца из сиријског Алепа, изјавио је замјеник министра спољних послова Русије.

Свијет 11.12.2016 | 21:38
Русија и САД још нису постигле сагласност
„То што западне агенција јављају није увијек у складу са реалношћу. Важно је да Русија и њене снаге у Сирији вец́ дуже вријеме предузимају све мјере како би се у Алепу створили услови за безбједан излазак оних који се тамо налазе“, рекао је он.

Претходно је агенција „Ројтерс“ саопштила да су Русија и САД наводно обезбиједиле излаз борцима Нусра фронта из источног Алепа, као и да то може бити спроведено вец́ у наредних 48 сати.

Према ријечима Рјабкова, питање изласка бораца из Алепа ће се рјешавати и даље, будући да САД инсистирају на томе да се обезбиједи потпуна слобода кретања свима онима против којих се сада боре владине снаге.

„Из тог разлога ни о каквом заједничком приједлогу који би потом разматрала опозиција не може бити ни ријечи.

Нејасно је на какве се изворе позивају агенције које објављују такву информацију“, оцијенио је руски дипломата.

Истовремено, Рјабков је додао да Москва констатује одређен успјех на сусретима стручњака Русије и САД о Сирији у Женеви, иако се тај процес одвија изузетно споро.

„Још наилазимо на покушаје САД да искористе тај канал како би утицале на ситуацију на терену у оним мјестима гдје је њима и њиховим штиц́еницима то потребно“, рекао је он и додао да је то за Русију неприхватљиво, те да управо то ствара мноштво проблема када је ријеч о постизању крајње сагласности.

(Спутњик)

Коментари / 0

Оставите коментар