Нови преговори Владе Српске и синдиката

У Бањалуци је вечерас почео други састанак представника Владе Републике Српске и Савеза синдиката у оквиру јавне расправе о Преднацрту програма економских реформи Републике Српске за период 2017-2019. година и Преднацрту буџета за сљедећу годину.

Република Српска 11.12.2016 | 18:44
Нови преговори Владе Српске и синдиката
Састанку присуствују министар финансија Зоран Тегелтија, министар правде Републике Српске Антон Касиповић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, министар просвјете и културе Дане Малешевић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић.

Испред Савеза синдиката на састанку учествују предсједник Синдиката образовања, културе и науке Драган Гњатић, предсједник Синдиката радника унутрашњих послова Аница Јондић, предсједник Синдиката управе Томислав Врховац и предсједник Синдиката правосуђа Синиша Петровић.

Касиповић је након првог састанка у петак, 9. децембра, рекао да ће Влада са представницима Савеза синдиката Републике Српске данас поново размотрити концепт Преднацрта буџета за идућу годину према којем се планира износ за лична примања од 717 милиона КМ, као и смањивање коефицијента минулог рада са 0,5 на 0,3 одсто.

Он је навео да је обавеза Владе да буџет одржи стабилним и да ће министри размотрити и питање најниже плате.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

???

11.12.2016 17:53

Нема овдје представника радника!!! А овима под хитно смањити све привилегије и Плате наравно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

11.12.2016 18:15

Нема ниста од преговор.али идуце године су избори и тада када на тв-у будете гледали прице о отцјепљењу,референдуму тада се сјетите васих малих плата умањеног минулог рада па на гласање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маса и Нула

11.12.2016 18:16

У преводу ово значи. Лопови пљачкају сиротињу. Ко је крив због ситуације што буџет РС није одржив ? Народ је крив јер гласа за лопузе! Због тога народ и нема право да се буни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јудге дредд

12.12.2016 21:35

Стварно незнам шта ова баба Аница Јондић жели као предсједник синдиката МУП-а РС?! Питам се јели икада радила као полицајац да зна како је радити прековремено, радити ноћне смјене, радити у дане празника, возарити на посао преко 20 км, бити у стресним ситуацијама, неком написати кривичну пријаву или прекршајни налог, неког ухапсити, неком помоћи, немати регреса, немати топлог оброка, немати уплате осталих потраживања... Јадан је синдикат кад га води баба... "Гдје је пуно баба, килава су дјеца"...

ОДГОВОРИТЕ