Novi pregovori Vlade Srpske i sindikata

U Banjaluci je večeras počeo drugi sastanak predstavnika Vlade Republike Srpske i Saveza sindikata u okviru javne rasprave o Prednacrtu programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2017-2019. godina i Prednacrtu budžeta za sljedeću godinu.

Republika Srpska 11.12.2016 | 18:44
Novi pregovori Vlade Srpske i sindikata
Sastanku prisustvuju ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić.

Ispred Saveza sindikata na sastanku učestvuju predsjednik Sindikata obrazovanja, kulture i nauke Dragan Gnjatić, predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Anica Jondić, predsjednik Sindikata uprave Tomislav Vrhovac i predsjednik Sindikata pravosuđa Siniša Petrović.

Kasipović je nakon prvog sastanka u petak, 9. decembra, rekao da će Vlada sa predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske danas ponovo razmotriti koncept Prednacrta budžeta za iduću godinu prema kojem se planira iznos za lična primanja od 717 miliona KM, kao i smanjivanje koeficijenta minulog rada sa 0,5 na 0,3 odsto.

On je naveo da je obaveza Vlade da budžet održi stabilnim i da će ministri razmotriti i pitanje najniže plate.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

???

11.12.2016 17:53

Nema ovdje predstavnika radnika!!! A ovima pod hitno smanjiti sve privilegije i Plate naravno!

ODGOVORITE
Name

Kole

11.12.2016 18:15

Nema nista od pregovor.ali iduce godine su izbori i tada kada na tv-u budete gledali price o otcjepljenju,referendumu tada se sjetite vasih malih plata umanjenog minulog rada pa na glasanje.

ODGOVORITE
Name

Masa i Nula

11.12.2016 18:16

U prevodu ovo znači. Lopovi pljačkaju sirotinju. Ko je kriv zbog situacije što budžet RS nije održiv ? Narod je kriv jer glasa za lopuze! Zbog toga narod i nema pravo da se buni.

ODGOVORITE
Name

judge dredd

12.12.2016 21:35

Stvarno neznam šta ova baba Anica Jondić želi kao predsjednik sindikata MUP-a RS?! Pitam se jeli ikada radila kao policajac da zna kako je raditi prekovremeno, raditi noćne smjene, raditi u dane praznika, vozariti na posao preko 20 km, biti u stresnim situacijama, nekom napisati krivičnu prijavu ili prekršajni nalog, nekog uhapsiti, nekom pomoći, nemati regresa, nemati toplog obroka, nemati uplate ostalih potraživanja... Jadan je sindikat kad ga vodi baba... "Gdje je puno baba, kilava su djeca"...

ODGOVORITE