Нигерија: Дјевојчице се разнијеле на пијаци

Најмање 17 особа страдало је у самоубилачком бомбашком нападу на пијаци у граду Маидугурију на сјевероистоку Нигерије, који су извеле двије дјевојчице, јавља АФП.

Свијет 11.12.2016 | 16:42
Нигерија: Дјевојчице се разнијеле на пијаци
Наведено је да овакав напад носи сва обиљежја напада које изводи Боко Харам.

Један од свједока напада, иначе припадник локалне цивилне милиције, навео је да су дјевојчице-бомбаши имале "седам или осам година" и да су се на мјесто напада довезле рикшом, као и да је мислио да траже мајку, због чега је покушао да разговара са њима.

Он је додао да је једна од дјевојчица пришла продавцу живине и активирала појас са експлозивом, док се друга разнијела у тренутку док су присутни указивали помоћ рањенима.

Према ријечима званичника локалне агенције за ванредне ситуације, непосредно послије напада нађена су тијела 17 особа, као и тијела дјевојчица које су извеле напад.

Нико није преузео одговорност за напад, али се вјерује да су га извели џихадисти терористичке групе Боко Харам, који често користе жене и дјевојчице за самоубилачке нападе на цивиле.

Сјевероисток Нигерије погођен је посљедњих недјеља низом терористичких напада, посебно град Маидугури у нигеријској савезној држави Борно.

У двоструком нападу који су у петак извеле две жене-самоубице на пијаци у Мадагалију, смјештеном у близини шуме Самбиса, једног од упоришта Боко Харама, страдало је најмање 45 особа.

У нападима Боко Харама од 2009. године живот је изгубило више од 20.000 људи, а 2,6 милиона је напустило своје домове.

(Агенције)
(Фото: Илустрација)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Узас

11.12.2016 19:25

Збиља није јасно какви су то монструми који су у стању опасати дијете експлозивом и послати га у смрт.

ОДГОВОРИТЕ