Nigerija: Djevojčice se raznijele na pijaci

Najmanje 17 osoba stradalo je u samoubilačkom bombaškom napadu na pijaci u gradu Maiduguriju na sjeveroistoku Nigerije, koji su izvele dvije djevojčice, javlja AFP.

Svijet 11.12.2016 | 16:42
Nigerija: Djevojčice se raznijele na pijaci
Navedeno je da ovakav napad nosi sva obilježja napada koje izvodi Boko Haram.

Jedan od svjedoka napada, inače pripadnik lokalne civilne milicije, naveo je da su djevojčice-bombaši imale "sedam ili osam godina" i da su se na mjesto napada dovezle rikšom, kao i da je mislio da traže majku, zbog čega je pokušao da razgovara sa njima.

On je dodao da je jedna od djevojčica prišla prodavcu živine i aktivirala pojas sa eksplozivom, dok se druga raznijela u trenutku dok su prisutni ukazivali pomoć ranjenima.

Prema riječima zvaničnika lokalne agencije za vanredne situacije, neposredno poslije napada nađena su tijela 17 osoba, kao i tijela djevojčica koje su izvele napad.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali se vjeruje da su ga izveli džihadisti terorističke grupe Boko Haram, koji često koriste žene i djevojčice za samoubilačke napade na civile.

Sjeveroistok Nigerije pogođen je posljednjih nedjelja nizom terorističkih napada, posebno grad Maiduguri u nigerijskoj saveznoj državi Borno.

U dvostrukom napadu koji su u petak izvele dve žene-samoubice na pijaci u Madagaliju, smještenom u blizini šume Sambisa, jednog od uporišta Boko Harama, stradalo je najmanje 45 osoba.

U napadima Boko Harama od 2009. godine život je izgubilo više od 20.000 ljudi, a 2,6 miliona je napustilo svoje domove.

(Agencije)
(Foto: Ilustracija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Uzas

11.12.2016 19:25

Zbilja nije jasno kakvi su to monstrumi koji su u stanju opasati dijete eksplozivom i poslati ga u smrt.

ODGOVORITE