ФРА: Хет-трик Фалкаа, Монако наставља да решета!

Фудбалери Монака наставили су са доминантним партијама у Лиги 1 и решетањем противничких мрежа. Тигров масакр у Бордоу! Фалкао навукао маску звери и појео Жирондинце! Хет-трик некада једног од најбољих центарфора планете, први после тачно четири године - 4:0. Гомис јачи од магле и бржи од судије! Марсељ у Дижону забележио прву победу у гостима у Лиги 1 ове сезоне.

Фудбал 11.12.2016 | 08:30
ФРА: Хет-трик Фалкаа, Монако наставља да решета!
Радамел Фалкао се вратио старим навикама! Човек кога су многи отписали после кошмарних епизода у Манчестер јунајтеду и Челсију вратио се на велики сцену - јачи него икад раније. Колумбијски голгетер доживео је праву фудбалску ренесансу у овој сезони и подсетио на она дивна времена када је противничке голмане терорисао како је желео. 

Управо тако Радамел Фалкао изгледа и ове сезоне, самоуверено, моћно, узвишено! А данас је још једном навукао маску звери и извршио масакр у Бордоу - 4:0. 

Некада један од најбољих центарфора планете је на стадиону Матмум Атлантик постигао први хет-трик после равно четири године (последњи убележио 9. децембра 2012. прим. ау) и вратио Монако на врх Лиге 1. А ту ће се Кнежеви задржати бар до сутра увече, када ће Ница одиграти велики дерби са Пари Сен Жерменом.

Фалкао је тако стигао до 14. поготка у 16 утакмица ове сезоне, односно девет голова у претходних осам мечева. При чему је убележио и две асистенције, три укупно од старта такмичарске године!

Бордо није успео да сачува своју мрежу ни пуних 120 секунди. Већ после непуна два минута голгетерски низ отворио је Ђибрил Сидибе, да би Радамелу потом било потребно исто толико времена како би дуплирао Монаково вођство и уписао прву од три рецке. 

Терор је настављен у другом полувремену. Већ након пет минута игре прорадила је веза Жермен - Фалкао, уследио је опасан центаршут с десне стране, да би Колумбијац још једном изашао као победник из дуела.

За крај - Фалкао! Овог пута са беле тачке, у 64. минуту утакмице. И онда заслужени одлазак на одмор неколико минута касније, уз велики аплауз целог стадиона, који је знао да препозна чисту класу. 

Монако језди ка трону Француске!

’Кнежеви’ су поново дошли до првог места на табели – имају 39 бодова, колико и другопласирана Ница са утакмицом мање, али и невероватну гол разлику. На 17 утакмица постигли су 53 гола и примили 16.

У осталим утакмицама 17. кола Лиге 1 Бастија је била сигурна против Меца (2:0), истим резултатом Нанси је савладао Анжер, док је Тулуз са 3:2 надиграо Лоријен. Хет-трик на том сусрету постигао је Ола Тоивонен.

Лил је у мини дербију победио Лоријен 2:1, а меч Нанта и Каена одложен је због густе магле која прави велике проблеме организаторима у Француској.

Гомис јачи од магле и бржи од судије! Марсељ у Дижону забележио прву победу у гостима у Лиги 1 ове сезоне.

Коначно Марсељ у гостима! Екипа Рудија Гарсије дефинитивно је подигла форму, уписала је у Дижону први тријумф на страни (2:1) ове сезоне у Лиги 1 и дошла на само четири бода заостатка од четвртог места на табели.

Меч је обележила магла која се спустила на стадион Гастон Жерар у Дижону, али је утакмица ипак завршена без проблема. И то на какав начин.

Јунак победе Марсеља био је нападач Бафетимби Гомис који је поготком у 87. минуту донео три бода и најавио боље дане за посрнулог гиганта са Медитерана.

И ова утакмица је потврдила да је Дижон у баш лошој форми, ово му је био седми меч без победе у шампионату, а четврти пораз у том низу.

Утакмицу у Дижону памтиће по најлепшем и Максим Лопез, који је у шесто минуту довео Марсељ у предности. Са 19 година је постао трећи најмлађи стрелац Марсеља у Лиги 1 у овом веку. Испред њега су само Самир Насри и Џордан Ају.

Дижон је био равноправан ривал у већем делу утакмице, а када је у 78. минуту Мехди Абеид изједначио, деловало је да ни у овом колу Марсељ неће осетити сласт победе у гостима. Ипак, то је био погрешан утисак.

Магична ноћ Оле Тоивонена! Швеђанин са три гола предводио Тулуз до убедљиве победе - 3:0.

Вечерњи програм у Лиги 1 протекао је у знаку Оле Тоивонена који је хет-триком у немогућим условима (магли) донео тријумф Тулузу против Лоријана - 3:2 (2:1). Искусни Швеђанин, који је стигао из енглеског Сандерленда, дуго није успевао да пронађе пут до мреже ривала током сезоне, а вечерас му се коначно отворило на Мунисипалу.

Био је прецизан у 8, 20. и 60. минуту, а са нова три гола стигао је до бројке од пет погодака у Лиги 1 ове сезоне. Фењераш Лоријан је овим поразом покварио низ од три утакмице без пораза па је остао на последњем месту на табели. Душан Вешковац је одиграо свих 90 минута за Тулуз док је Павле Нинков ушао у игру у другом полувремену у редовима домаћина.

Лил је наставио са добром формом па је на свом терену везао трећу узастопну победу којом је стигао до 11. места. Монпеље је остао разоружан пред чувеним Догама које су после првих 45 минута стекле два гола предности захваљујући Де Превилу и Санкареу. Почасни гол за госте дело је Мунијеа у 82. минуту, али он није покварио план Лилу.

У окршају директних ривала у броби за опстанак Бастија је на Корзици глатко тукла Мец (2:0) којем није помогао ни Милан Бишевац, иако је одиграо свих 90 минута за госте. По један гол у сваком од полувремена био је довољан да Бастија упише важну тројку, а и Нанси се радовао истоветном тријумфу против Анжеа - 2:0. 

ЛИГА 1, 17. коло:

Субота:
Дижон - Марсељ 1:2 (0:1)
/Абед 78 - Лопез 6, Гомис 86/

Бордо - Монако 0:4 (0:2)
/Сидибе 2, Фалкао 4, 50, 64 пенал/

Лил - Монпеље 2:1 (2:0)
/Де Превил 5, Санкаре 38 - Муније 82/

Нанси - Анже 2:0 (1:0)
/Диа 29, Пујо 63/

Бастија - Мец 2:0 (1:0)
/Даник 23, Сент-Максиман 76/

Тулуз - Лоријан 3:2 (2:1)
/Тоивонен 8, 20, 60 - Муканђо 27, Вари 89/ 

Нант - Каен (одложено)

Недеља:
15.00 Лион - Рен
17.00 Сент Етјен - Генган
20.45 ПСЖ - Ница

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар