FRA: Het-trik Falkaa, Monako nastavlja da rešeta!

Fudbaleri Monaka nastavili su sa dominantnim partijama u Ligi 1 i rešetanjem protivničkih mreža. Tigrov masakr u Bordou! Falkao navukao masku zveri i pojeo Žirondince! Het-trik nekada jednog od najboljih centarfora planete, prvi posle tačno četiri godine - 4:0. Gomis jači od magle i brži od sudije! Marselj u Dižonu zabeležio prvu pobedu u gostima u Ligi 1 ove sezone.

Fudbal 11.12.2016 | 08:30
FRA: Het-trik Falkaa, Monako nastavlja da rešeta!
Radamel Falkao se vratio starim navikama! Čovek koga su mnogi otpisali posle košmarnih epizoda u Mančester junajtedu i Čelsiju vratio se na veliki scenu - jači nego ikad ranije. Kolumbijski golgeter doživeo je pravu fudbalsku renesansu u ovoj sezoni i podsetio na ona divna vremena kada je protivničke golmane terorisao kako je želeo. 

Upravo tako Radamel Falkao izgleda i ove sezone, samouvereno, moćno, uzvišeno! A danas je još jednom navukao masku zveri i izvršio masakr u Bordou - 4:0. 

Nekada jedan od najboljih centarfora planete je na stadionu Matmum Atlantik postigao prvi het-trik posle ravno četiri godine (poslednji ubeležio 9. decembra 2012. prim. au) i vratio Monako na vrh Lige 1. A tu će se Kneževi zadržati bar do sutra uveče, kada će Nica odigrati veliki derbi sa Pari Sen Žermenom.

Falkao je tako stigao do 14. pogotka u 16 utakmica ove sezone, odnosno devet golova u prethodnih osam mečeva. Pri čemu je ubeležio i dve asistencije, tri ukupno od starta takmičarske godine!

Bordo nije uspeo da sačuva svoju mrežu ni punih 120 sekundi. Već posle nepuna dva minuta golgeterski niz otvorio je Đibril Sidibe, da bi Radamelu potom bilo potrebno isto toliko vremena kako bi duplirao Monakovo vođstvo i upisao prvu od tri recke. 

Teror je nastavljen u drugom poluvremenu. Već nakon pet minuta igre proradila je veza Žermen - Falkao, usledio je opasan centaršut s desne strane, da bi Kolumbijac još jednom izašao kao pobednik iz duela.

Za kraj - Falkao! Ovog puta sa bele tačke, u 64. minutu utakmice. I onda zasluženi odlazak na odmor nekoliko minuta kasnije, uz veliki aplauz celog stadiona, koji je znao da prepozna čistu klasu. 

Monako jezdi ka tronu Francuske!

’Kneževi’ su ponovo došli do prvog mesta na tabeli – imaju 39 bodova, koliko i drugoplasirana Nica sa utakmicom manje, ali i neverovatnu gol razliku. Na 17 utakmica postigli su 53 gola i primili 16.

U ostalim utakmicama 17. kola Lige 1 Bastija je bila sigurna protiv Meca (2:0), istim rezultatom Nansi je savladao Anžer, dok je Tuluz sa 3:2 nadigrao Lorijen. Het-trik na tom susretu postigao je Ola Toivonen.

Lil je u mini derbiju pobedio Lorijen 2:1, a meč Nanta i Kaena odložen je zbog guste magle koja pravi velike probleme organizatorima u Francuskoj.

Gomis jači od magle i brži od sudije! Marselj u Dižonu zabeležio prvu pobedu u gostima u Ligi 1 ove sezone.

Konačno Marselj u gostima! Ekipa Rudija Garsije definitivno je podigla formu, upisala je u Dižonu prvi trijumf na strani (2:1) ove sezone u Ligi 1 i došla na samo četiri boda zaostatka od četvrtog mesta na tabeli.

Meč je obeležila magla koja se spustila na stadion Gaston Žerar u Dižonu, ali je utakmica ipak završena bez problema. I to na kakav način.

Junak pobede Marselja bio je napadač Bafetimbi Gomis koji je pogotkom u 87. minutu doneo tri boda i najavio bolje dane za posrnulog giganta sa Mediterana.

I ova utakmica je potvrdila da je Dižon u baš lošoj formi, ovo mu je bio sedmi meč bez pobede u šampionatu, a četvrti poraz u tom nizu.

Utakmicu u Dižonu pamtiće po najlepšem i Maksim Lopez, koji je u šesto minutu doveo Marselj u prednosti. Sa 19 godina je postao treći najmlađi strelac Marselja u Ligi 1 u ovom veku. Ispred njega su samo Samir Nasri i Džordan Aju.

Dižon je bio ravnopravan rival u većem delu utakmice, a kada je u 78. minutu Mehdi Abeid izjednačio, delovalo je da ni u ovom kolu Marselj neće osetiti slast pobede u gostima. Ipak, to je bio pogrešan utisak.

Magična noć Ole Toivonena! Šveđanin sa tri gola predvodio Tuluz do ubedljive pobede - 3:0.

Večernji program u Ligi 1 protekao je u znaku Ole Toivonena koji je het-trikom u nemogućim uslovima (magli) doneo trijumf Tuluzu protiv Lorijana - 3:2 (2:1). Iskusni Šveđanin, koji je stigao iz engleskog Sanderlenda, dugo nije uspevao da pronađe put do mreže rivala tokom sezone, a večeras mu se konačno otvorilo na Munisipalu.

Bio je precizan u 8, 20. i 60. minutu, a sa nova tri gola stigao je do brojke od pet pogodaka u Ligi 1 ove sezone. Fenjeraš Lorijan je ovim porazom pokvario niz od tri utakmice bez poraza pa je ostao na poslednjem mestu na tabeli. Dušan Veškovac je odigrao svih 90 minuta za Tuluz dok je Pavle Ninkov ušao u igru u drugom poluvremenu u redovima domaćina.

Lil je nastavio sa dobrom formom pa je na svom terenu vezao treću uzastopnu pobedu kojom je stigao do 11. mesta. Monpelje je ostao razoružan pred čuvenim Dogama koje su posle prvih 45 minuta stekle dva gola prednosti zahvaljujući De Previlu i Sankareu. Počasni gol za goste delo je Munijea u 82. minutu, ali on nije pokvario plan Lilu.

U okršaju direktnih rivala u brobi za opstanak Bastija je na Korzici glatko tukla Mec (2:0) kojem nije pomogao ni Milan Biševac, iako je odigrao svih 90 minuta za goste. Po jedan gol u svakom od poluvremena bio je dovoljan da Bastija upiše važnu trojku, a i Nansi se radovao istovetnom trijumfu protiv Anžea - 2:0. 

LIGA 1, 17. kolo:

Subota:
Dižon - Marselj 1:2 (0:1)
/Abed 78 - Lopez 6, Gomis 86/

Bordo - Monako 0:4 (0:2)
/Sidibe 2, Falkao 4, 50, 64 penal/

Lil - Monpelje 2:1 (2:0)
/De Previl 5, Sankare 38 - Munije 82/

Nansi - Anže 2:0 (1:0)
/Dia 29, Pujo 63/

Bastija - Mec 2:0 (1:0)
/Danik 23, Sent-Maksiman 76/

Tuluz - Lorijan 3:2 (2:1)
/Toivonen 8, 20, 60 - Mukanđo 27, Vari 89/ 

Nant - Kaen (odloženo)

Nedelja:
15.00 Lion - Ren
17.00 Sent Etjen - Gengan
20.45 PSŽ - Nica

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar