ШПА: Меси овјерио тријумф Барсе, Сосиједад продужио агонију Валенсије! Реал једва!

Екипа Барселоне победила је Осасуну у гостима у првом суботњем сусрету 15. кола Примере – 3:0 (0:0). Фудбалери Реал Сосиједада победили су на свом терену Валенсију са 3:2. Фудбалери Реал Мадрида савладали су Депортиво Ла Коруњу новим невероватним поготком Серхија Рамоса у последњим минутима утакмице. Реал на фантастичан начин до рекорда! Коцкао се Зинедин Зидан и имао много среће...

Фудбал 10.12.2016 | 23:00
ШПА: Меси овјерио тријумф Барсе, Сосиједад продужио агонију Валенсије! Реал једва!
'Блауграна' је у тек у другом полувремену успела да пробије одбрану домаћина, али је поприлично рутински стигла до сва три бода и деветог тријумфа у сезони.

Гости су повели преко Луиса Суареса у 59. минуту, Лионел Меси дуплирао је вођство 72, такође после асистенције Ђордија Албе, да би Аргентинац поставио коначан резултат у другом минуту надокнаде.

Барса сада има три бода мање од водећег Реал Мадрида, уз меч више, док је домаћин остао закуцан за последње место са свега седам бодова.

Барселона је од самог старта кренула с нападима у Памплони, да би прве две прилике пропустили каснији стрелци голова – Месијев шут отишао је замало поред стативе, док је Суарес погодио стативу с ивице казненог.

Меси је још два пута запретио у првом делу игре, а веома опасно било је и после покушаја Андреаса Инијесте са двадесетак метара.

Други део игре почео је приликом за домаћина, Серђо Леон после четири минута игре погађа пречку с велике удаљености, али десет минута касније гости стижу до вођства.

После карактеристичне акције Барсе, лопта стиже кроз неколико играча до Албе у левом делу казненог, а он је из прве шаље на петерац одакле Уругвајац лако погађа празну мрежу.

Слична ситуација виђена је и приликом другог гола, поново је Алба центрирао с левог бока, а овога пута Меси био тај који с петерца, уз мало среће, вара голмана домаћих.

Већ тада све је било готово, а тачку на дуел ставио је Меси новим поготком, после соло акције против готово целе одбране Осасуне.

Рамос је у трећем минуту надокнаде постигао гол главом после корнера Тонија Кроса и донео тријумф резултатом 3:2.

Без Кристијана Роналда, Луке Модрића, Карима Бенземе (одмарали), Герета Бејла (повређен), а са Марселом, Карвахалом и Вараном на клупи, Реал Мадрид је тешком муком успео да савлада Депортиво из Ла Коруње на Сантјаго Бернабеу и дође до клупског рекорда по броју утакмица без пораза!

Екипа Зинедина Зидана је остала несавладана и 34. узастопну утакмицу (25 победа, 9 ремија). У изузетно узбудљивом дуелу са Депортивом било је 3:2 за "краљевски клуб", после 0:0 на полувремену и 2:1 за госте до 84. минута.

Последњи пут Мадриђани су поражени 6. априла од Волфсбурга...

Мало је недостајало да ове суботе, као неколико дана раније против Борусије Дортмунд у Лиги шампиона, испусте победу, али су се Мариано Дијаз у 84. и Серхио Рамос у другом минуту надокнаде побринули да навијачи задовољни напусте трибине "Бернабеа".

Претходно је Алваро Мората снажним ударцем са 17-18 метара у 50. минуту донео предност Реалу, али је онда уследио преокрет за само два минута.

Бивши играч Мадриђана, Хоселу искористио је грешку Касемира у 63, а онда био бржи од Серхија Рамоса у 65. минуту за вођство Депортива 2:1.

Гости су до гола могли и у 35. минуту, али је тада статива спречила Селса Боргеса да се упише у стрелце.

У фантастичном другом полувремену виђена је ревија голова, а последња два домаћи играчи су постигли ударцима главом. Први из игре, други после центаршута из корнера.

Реал Мадрид wитхоут Бензема, Бале анд Роналдо тонигхт в Депортиво фор тхе фирст тиме ин 91 #ЛаЛига гамес. 2-0 лосс ат Целта Виго, Маy 2014

Овом победом надмашен је рекорд из сезоне 1988/89, када је екипу Реала водио Лео Бенхакер.

Занимљиво, ово је била прва утакмица Примере да у тиму Реал Мадрида није било бар једног од чувеног ББЦ трилинга (Бензема, Бејл, Кристијано Роналдо) још од маја 2014, када је Селта славила 2:0. Од тада је Реал одиграо 91 утакмицу у првенству Шпаније.

Мадриђани сада имају великих шест бодова предности у односу на другопласирану Барселону.

Фудбалери Реал Сосиједада победили су на свом терену Валенсију са 3:2 у 15. колу шпанске Примере.

Вилијан води Сосиједад у висине! Бразилски центарфор двоструки стрелац у победи над Валенсијом, којом се тим из Баскије учврстио у врху табеле.

Прошлонедељни дебакл у Ла Коруњи (5:1) био је само изузетак у одличној серији Реал Сосиједада.

Не рачунајући тај резултат, плаво-бели су од 22. октобра у шпанском првенству забележили пет победа и реми са Барселоном, у мечу који су према приказаној игри заслужили да такође реше у своју корист.

Тријумфом над Валенсијом на стадиону Аноета - 3:2 (2:1) - Сосиједад се макар привремено пробио на четврто место, испред Атлетико Мадрида и Виљареала, чијим се окршајем у понедељак на "Ел Мадригалу" спушта завеса на 15. коло Примере.

На другој страни, "слепи мишеви" играју још једну разочаравајућу сезону, након што су 2015. завршили првенство на четвртој позицији и касније се пласирали у Лигу шампиона. Ако Спортинг Хихон у недељу освоји бар бод у гостима против Еспањола, Валенсија ће се наћи у зони испадања!

Пут новој победи Сосиједада "поплочао" је бразилски центарфор Вилијан Жозе, који је головима главом у 2. и 24. минуту донео вођство од 2:0.

Вилијан се са укупно девет погодака налази у врху листе стрелаца, само иза Месија, Роналда и Суареза, а његов летошњи трансфер из Лас Палмаса показује се као пун погодак.

Дани Парехо из пенала је смањио на 2:1, а Карлос Вела у 60. минуту пропустио идеалну прилику да обезбеди Сосиједаду финиш без тензија. Лош ударац Мексиканца са 11 метара, готово по средини гола, одбранио је Дијего Алвеш.

Посао домаћем тиму олакшан је искључењем Кансела осам минута пре краја.

Хуанми је на асистенцију Веле у судијској надокнади времена повисио на 3:1, а Закарија Бакали искористио непажњу одбране да одмах потом смањи на 3:2. Међутим, било је јасно да тај гол неће променити ништа у погледу коначног исхода.

РЕЗУЛТАТИ 15. КОЛА:

Осасуна - Барселона 0:3 (0:0)
/Суарез 59, Меси 72, 90+2/

Сосиједад - Валенсија 3:2 (2:0)
/Вилијан Жозе 2, 24, Хуанми 90+1 - Парехо 36п, Бакали 90+3/

Лас Палмас - Леганес 1:1 (1:0)
/Ливаја 22 - Гереро 76/

Реал Мадрид - Депортиво Ла Коруња 3:2 (0:0)
/Мората 50, Дијаз 84, Рамос 90+2 - Хоселу 63, 65/

одиграно у петак:

Малага - Гранада 1:1 (1:0)
/Камачо 24 - Кравец 81/

у недељу:

Еибар - Алавес 12.00
Селта - Севиља 16.15
Еспањол - Спортинг Хихон 18.30
Бетис - Атлетик Билбао 20.45

у понедељак:

Виљареал - Атлетико Мадрид 20.45

ТАБЕЛА: Реал 37, Барселона 31, Севиља (-1) 27, Сосиједад 26, Атлетико М. (-1) 25, Виљареал (-1) 23, Атлетик Б. (-1) 23, Лас Палмас 23, Малага 21, Еибар (-1) 21, Селта (-1) 21, Еспањол (-1) 19, Алавес (-1) 17, Бетис (-1) 15, Леганес 14, Депортиво 13, Валенсија 12, Спортинг (-1) 12, Гранада 9, Осасуна 7.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар