ŠPA: Mesi ovjerio trijumf Barse, Sosijedad produžio agoniju Valensije! Real jedva!

Ekipa Barselone pobedila je Osasunu u gostima u prvom subotnjem susretu 15. kola Primere – 3:0 (0:0). Fudbaleri Real Sosijedada pobedili su na svom terenu Valensiju sa 3:2. Fudbaleri Real Madrida savladali su Deportivo La Korunju novim neverovatnim pogotkom Serhija Ramosa u poslednjim minutima utakmice. Real na fantastičan način do rekorda! Kockao se Zinedin Zidan i imao mnogo sreće...

Fudbal 10.12.2016 | 23:00
ŠPA: Mesi ovjerio trijumf Barse, Sosijedad produžio agoniju Valensije! Real jedva!
'Blaugrana' je u tek u drugom poluvremenu uspela da probije odbranu domaćina, ali je poprilično rutinski stigla do sva tri boda i devetog trijumfa u sezoni.

Gosti su poveli preko Luisa Suaresa u 59. minutu, Lionel Mesi duplirao je vođstvo 72, takođe posle asistencije Đordija Albe, da bi Argentinac postavio konačan rezultat u drugom minutu nadoknade.

Barsa sada ima tri boda manje od vodećeg Real Madrida, uz meč više, dok je domaćin ostao zakucan za poslednje mesto sa svega sedam bodova.

Barselona je od samog starta krenula s napadima u Pamploni, da bi prve dve prilike propustili kasniji strelci golova – Mesijev šut otišao je zamalo pored stative, dok je Suares pogodio stativu s ivice kaznenog.

Mesi je još dva puta zapretio u prvom delu igre, a veoma opasno bilo je i posle pokušaja Andreasa Inijeste sa dvadesetak metara.

Drugi deo igre počeo je prilikom za domaćina, Serđo Leon posle četiri minuta igre pogađa prečku s velike udaljenosti, ali deset minuta kasnije gosti stižu do vođstva.

Posle karakteristične akcije Barse, lopta stiže kroz nekoliko igrača do Albe u levom delu kaznenog, a on je iz prve šalje na peterac odakle Urugvajac lako pogađa praznu mrežu.

Slična situacija viđena je i prilikom drugog gola, ponovo je Alba centrirao s levog boka, a ovoga puta Mesi bio taj koji s peterca, uz malo sreće, vara golmana domaćih.

Već tada sve je bilo gotovo, a tačku na duel stavio je Mesi novim pogotkom, posle solo akcije protiv gotovo cele odbrane Osasune.

Ramos je u trećem minutu nadoknade postigao gol glavom posle kornera Tonija Krosa i doneo trijumf rezultatom 3:2.

Bez Kristijana Ronalda, Luke Modrića, Karima Benzeme (odmarali), Gereta Bejla (povređen), a sa Marselom, Karvahalom i Varanom na klupi, Real Madrid je teškom mukom uspeo da savlada Deportivo iz La Korunje na Santjago Bernabeu i dođe do klupskog rekorda po broju utakmica bez poraza!

Ekipa Zinedina Zidana je ostala nesavladana i 34. uzastopnu utakmicu (25 pobeda, 9 remija). U izuzetno uzbudljivom duelu sa Deportivom bilo je 3:2 za "kraljevski klub", posle 0:0 na poluvremenu i 2:1 za goste do 84. minuta.

Poslednji put Madriđani su poraženi 6. aprila od Volfsburga...

Malo je nedostajalo da ove subote, kao nekoliko dana ranije protiv Borusije Dortmund u Ligi šampiona, ispuste pobedu, ali su se Mariano Dijaz u 84. i Serhio Ramos u drugom minutu nadoknade pobrinuli da navijači zadovoljni napuste tribine "Bernabea".

Prethodno je Alvaro Morata snažnim udarcem sa 17-18 metara u 50. minutu doneo prednost Realu, ali je onda usledio preokret za samo dva minuta.

Bivši igrač Madriđana, Hoselu iskoristio je grešku Kasemira u 63, a onda bio brži od Serhija Ramosa u 65. minutu za vođstvo Deportiva 2:1.

Gosti su do gola mogli i u 35. minutu, ali je tada stativa sprečila Selsa Borgesa da se upiše u strelce.

U fantastičnom drugom poluvremenu viđena je revija golova, a poslednja dva domaći igrači su postigli udarcima glavom. Prvi iz igre, drugi posle centaršuta iz kornera.

Real Madrid without Benzema, Bale and Ronaldo tonight v Deportivo for the first time in 91 #LaLiga games. 2-0 loss at Celta Vigo, May 2014

Ovom pobedom nadmašen je rekord iz sezone 1988/89, kada je ekipu Reala vodio Leo Benhaker.

Zanimljivo, ovo je bila prva utakmica Primere da u timu Real Madrida nije bilo bar jednog od čuvenog BBC trilinga (Benzema, Bejl, Kristijano Ronaldo) još od maja 2014, kada je Selta slavila 2:0. Od tada je Real odigrao 91 utakmicu u prvenstvu Španije.

Madriđani sada imaju velikih šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.

Fudbaleri Real Sosijedada pobedili su na svom terenu Valensiju sa 3:2 u 15. kolu španske Primere.

Vilijan vodi Sosijedad u visine! Brazilski centarfor dvostruki strelac u pobedi nad Valensijom, kojom se tim iz Baskije učvrstio u vrhu tabele.

Prošlonedeljni debakl u La Korunji (5:1) bio je samo izuzetak u odličnoj seriji Real Sosijedada.

Ne računajući taj rezultat, plavo-beli su od 22. oktobra u španskom prvenstvu zabeležili pet pobeda i remi sa Barselonom, u meču koji su prema prikazanoj igri zaslužili da takođe reše u svoju korist.

Trijumfom nad Valensijom na stadionu Anoeta - 3:2 (2:1) - Sosijedad se makar privremeno probio na četvrto mesto, ispred Atletiko Madrida i Viljareala, čijim se okršajem u ponedeljak na "El Madrigalu" spušta zavesa na 15. kolo Primere.

Na drugoj strani, "slepi miševi" igraju još jednu razočaravajuću sezonu, nakon što su 2015. završili prvenstvo na četvrtoj poziciji i kasnije se plasirali u Ligu šampiona. Ako Sporting Hihon u nedelju osvoji bar bod u gostima protiv Espanjola, Valensija će se naći u zoni ispadanja!

Put novoj pobedi Sosijedada "popločao" je brazilski centarfor Vilijan Žoze, koji je golovima glavom u 2. i 24. minutu doneo vođstvo od 2:0.

Vilijan se sa ukupno devet pogodaka nalazi u vrhu liste strelaca, samo iza Mesija, Ronalda i Suareza, a njegov letošnji transfer iz Las Palmasa pokazuje se kao pun pogodak.

Dani Pareho iz penala je smanjio na 2:1, a Karlos Vela u 60. minutu propustio idealnu priliku da obezbedi Sosijedadu finiš bez tenzija. Loš udarac Meksikanca sa 11 metara, gotovo po sredini gola, odbranio je Dijego Alveš.

Posao domaćem timu olakšan je isključenjem Kansela osam minuta pre kraja.

Huanmi je na asistenciju Vele u sudijskoj nadoknadi vremena povisio na 3:1, a Zakarija Bakali iskoristio nepažnju odbrane da odmah potom smanji na 3:2. Međutim, bilo je jasno da taj gol neće promeniti ništa u pogledu konačnog ishoda.

REZULTATI 15. KOLA:

Osasuna - Barselona 0:3 (0:0)
/Suarez 59, Mesi 72, 90+2/

Sosijedad - Valensija 3:2 (2:0)
/Vilijan Žoze 2, 24, Huanmi 90+1 - Pareho 36p, Bakali 90+3/

Las Palmas - Leganes 1:1 (1:0)
/Livaja 22 - Gerero 76/

Real Madrid - Deportivo La Korunja 3:2 (0:0)
/Morata 50, Dijaz 84, Ramos 90+2 - Hoselu 63, 65/

odigrano u petak:

Malaga - Granada 1:1 (1:0)
/Kamačo 24 - Kravec 81/

u nedelju:

Eibar - Alaves 12.00
Selta - Sevilja 16.15
Espanjol - Sporting Hihon 18.30
Betis - Atletik Bilbao 20.45

u ponedeljak:

Viljareal - Atletiko Madrid 20.45

TABELA: Real 37, Barselona 31, Sevilja (-1) 27, Sosijedad 26, Atletiko M. (-1) 25, Viljareal (-1) 23, Atletik B. (-1) 23, Las Palmas 23, Malaga 21, Eibar (-1) 21, Selta (-1) 21, Espanjol (-1) 19, Alaves (-1) 17, Betis (-1) 15, Leganes 14, Deportivo 13, Valensija 12, Sporting (-1) 12, Granada 9, Osasuna 7.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar