Најава: Звезда - Раднички... Да видимо да ли је Канга тај играч?!

Црвено-бели (18 часова, бесплатан улаз) са опорављеним Габонцем нападају Раднички из Ниша.

Фудбал 10.12.2016 | 13:30
Најава: Звезда - Раднички... Да видимо да ли је Канга тај играч?!
Не веруј Нишлијама ни када су у резултатској кризи! Прошле сезоне је Чукарички повремено блистао, ове Напредак представља велико изненађење, али нико у континуитету не представља такву кост у грлу за вечите као Раднички под вођством Милана Раставца. Фудбалери Црвене звезде имаће више него деликатан задатак да тачку на овогодишње утакмице на Маракани ставе победом над нишким суперлигашем.

Раднички је у првом делу прошлогодишњег првенства одиграо нерешено у Љутице Богдана, затим је на шампионској прослави био више него конкурентан ривал пред 40.000 гледалаца. И ко зна како би се тај меч завршио да није било сјаја Александра Катаија... Истина, тим Милана Раставца је у благој резултатској кризи, прима много голова у последње време што је атипично за период у којем у граду на Нишави шефује Милан Раставац.

Имаће данашњи меч на Маракани посебну димензију. Пре свега због чињеница да се у стартну поставу Црвене звезде после два месеца враћа Гелор Канга... Јавност је јединствена у оцени да без хитрог Габонца није тим који има вишак креације у својим редовима... Данас ћемо, дакле, видети да ли је Канга баш „тај“ играч који је недостајао Црвеној звезди.

Српски шампион жели да се победом у 2016.години опрости од навијача. Улаз је бесплатан,тако да ћемо видети хоће ли публика у пристојном броју поново доћи на Маракану. Повратком Канге црвено-бели ће се, највероватније, вратити у стандардну формацију 4-2-3-1.

Занимљиво је да је Раднички последњи меч добио 30. октобра, када је на Чаиру пала Војводина (1:0). Од тада траје велики ход по мукама за Нишлије. На претходних пет мечева имају два ремија и три пораза. И што је још више поражавајуће за њих, примили су 11 голова.

Рекло би се на прву лопту да је ово чист зицер за Црвену звезду. Истина, црвено-бели већ у континуитету не блистају, а вечерас ће играти против озбиљне традиције. Наиме, на последњих шест првенствених мечева, иако су забележили пет победа, нису успели да прво полувреме реше у своју корист. Уосталом, четири претходна тријумфа лидер на табели и владајући шампион извојевао је уз силне муке и минималним резултатом. Тако је било и на крову тржнног центра стадион када је пресудио погодак из прекида Душана Анђелковића.

Црвена звезда је лако решила у корист први овосезонски меч са Радничким. На Чаиру је било 3:0 за госте, али у том периоду црвено-бели су још били у европском заносу. Играли су са више енергије, а нису били осакаћени бројним кадровским проблемима.

„У резултатској смо кризи из које желимо да изађемо и улажемо максималне напоре у том смислу. Немамо шта да изгубимо“, поручио је тренер Радничког Милан Раставац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ (18 часова, бесплатан улаз)

Судија: Ненад Ђокић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Манојловић – Петковић, Ле Талек, Фибел, Анђелковић – Полетановић, Доналд, Канга, Руиз, Срнић – Орландић.

РАДНИЧКИ (4-2-3-1): Бајић – Петровић, Булатовић. Станковић, Радивојевић – Арсић, Станојевић, А. Јовановић, Стојановић, Мркић – Павков.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар