Najava: Zvezda - Radnički... Da vidimo da li je Kanga taj igrač?!

Crveno-beli (18 časova, besplatan ulaz) sa oporavljenim Gaboncem napadaju Radnički iz Niša.

Fudbal 10.12.2016 | 13:30
Najava: Zvezda - Radnički... Da vidimo da li je Kanga taj igrač?!
Ne veruj Nišlijama ni kada su u rezultatskoj krizi! Prošle sezone je Čukarički povremeno blistao, ove Napredak predstavlja veliko iznenađenje, ali niko u kontinuitetu ne predstavlja takvu kost u grlu za večite kao Radnički pod vođstvom Milana Rastavca. Fudbaleri Crvene zvezde imaće više nego delikatan zadatak da tačku na ovogodišnje utakmice na Marakani stave pobedom nad niškim superligašem.

Radnički je u prvom delu prošlogodišnjeg prvenstva odigrao nerešeno u Ljutice Bogdana, zatim je na šampionskoj proslavi bio više nego konkurentan rival pred 40.000 gledalaca. I ko zna kako bi se taj meč završio da nije bilo sjaja Aleksandra Kataija... Istina, tim Milana Rastavca je u blagoj rezultatskoj krizi, prima mnogo golova u poslednje vreme što je atipično za period u kojem u gradu na Nišavi šefuje Milan Rastavac.

Imaće današnji meč na Marakani posebnu dimenziju. Pre svega zbog činjenica da se u startnu postavu Crvene zvezde posle dva meseca vraća Gelor Kanga... Javnost je jedinstvena u oceni da bez hitrog Gabonca nije tim koji ima višak kreacije u svojim redovima... Danas ćemo, dakle, videti da li je Kanga baš „taj“ igrač koji je nedostajao Crvenoj zvezdi.

Srpski šampion želi da se pobedom u 2016.godini oprosti od navijača. Ulaz je besplatan,tako da ćemo videti hoće li publika u pristojnom broju ponovo doći na Marakanu. Povratkom Kange crveno-beli će se, najverovatnije, vratiti u standardnu formaciju 4-2-3-1.

Zanimljivo je da je Radnički poslednji meč dobio 30. oktobra, kada je na Čairu pala Vojvodina (1:0). Od tada traje veliki hod po mukama za Nišlije. Na prethodnih pet mečeva imaju dva remija i tri poraza. I što je još više poražavajuće za njih, primili su 11 golova.

Reklo bi se na prvu loptu da je ovo čist zicer za Crvenu zvezdu. Istina, crveno-beli već u kontinuitetu ne blistaju, a večeras će igrati protiv ozbiljne tradicije. Naime, na poslednjih šest prvenstvenih mečeva, iako su zabeležili pet pobeda, nisu uspeli da prvo poluvreme reše u svoju korist. Uostalom, četiri prethodna trijumfa lider na tabeli i vladajući šampion izvojevao je uz silne muke i minimalnim rezultatom. Tako je bilo i na krovu tržnnog centra stadion kada je presudio pogodak iz prekida Dušana Anđelkovića.

Crvena zvezda je lako rešila u korist prvi ovosezonski meč sa Radničkim. Na Čairu je bilo 3:0 za goste, ali u tom periodu crveno-beli su još bili u evropskom zanosu. Igrali su sa više energije, a nisu bili osakaćeni brojnim kadrovskim problemima.

„U rezultatskoj smo krizi iz koje želimo da izađemo i ulažemo maksimalne napore u tom smislu. Nemamo šta da izgubimo“, poručio je trener Radničkog Milan Rastavac.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI (18 časova, besplatan ulaz)

Sudija: Nenad Đokić

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović – Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković – Poletanović, Donald, Kanga, Ruiz, Srnić – Orlandić.

RADNIČKI (4-2-3-1): Bajić – Petrović, Bulatović. Stanković, Radivojević – Arsić, Stanojević, A. Jovanović, Stojanović, Mrkić – Pavkov.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar