АБА - најава: Партизан затвара круг са старим дужником, Игокеа сања ново чудо!

Изабраници Александра Џикића пред собом ће имати расположене госте из Александровца, које ове сезоне предводе одлични Џемс Робинсон и Вук Радивојевић.

Кошарка 10.12.2016 | 15:15
АБА - најава: Партизан затвара круг са старим дужником, Игокеа сања ново чудо!
Полако, али сигурно дошли смо до краја првог круга такмичења у Јадранској лиги, а кошаркаши Партизана на затварању те деонице дочекаће у хали Пионир екипу Игокее (субота, 21 сат). Овај меч 13. кола регионалног такмичења за црно-беле је један у серији дуела који играју код куће до краја календарске године, а евентуална победа значила би, уз могући кикс Будућности, и повратак у борбу за друго место на табели.

Изабраници Александра Џикића пред собом ће имати расположене госте из Александровца, које ове сезоне предводе одлични Џемс Робинсон и Вук Радивојевић.

"Биће јако тешко, за нас нема лаке утакмице. Морамо да будемо на 110 посто да би победили. Добра су екипа, покривени на свим позицијама. Игоека је почело лоше, сад играју квалитетно. Надам се подршци навијача, то нам доста значи", навео је организатор игра Партизана Бранислав Ратковица.

Занимљиво, прошле сезоне је шампион Босне и Херцеговине први пут у историји победио екипу Партизана у хали Пионир. Сада Игокеа долази у Београд са учинком од седам победа и пет пораза, наспрам црно-белих који имају учинак 9-3.

Црно-бели су у регионалном такмичењу везали три победе, две у гостима, против Задра и Крке и једну на домаћем терену, против Мега Лекса. Упркос томе, и даље у игри најтрофејнијег српског кошаркашког клуба постоје велика амплитуде због којих екипа често улази у нервозу.

Плејмејкер црно-белих није сигуран шта је тачно узрок осцилација у игри Партизана, али као највероватнију могућност помиње "густ" календар.

"Генерално, мислим да ритам утакмица диктира све остало. Тешко да можеш имаш константну форму - утакмице на свака два, три дана, путовања, аутобиси, хотели... Дајемо све од себе да пронађемо начин. Неко одигра две утакмице добро, па лоше. Добро је да се покривамо да неко други искочи, нисмо екипа која зависи од једног играча. Ако мени није дан, биће Хечу, ако не њему, ту су Бирча или Новица".

Велики број утакмица са друге стране, даје шансу неким млађим играчима да добију значајнију минутажу.

"Млади имају доста простора. Рецимо, Миха је одиграо јако добро, решио је неке ситуације у последњим мечевима. Вања је бољи него прошлих година. Разноврсније напада кош. Не ослања се само на шут, чини ми се да су млади добри, раде праве ствари и на правом су путу да постану бољи играчи".

На последњих неколико утакмица које је Партизан играо као домаћин посета је пала, али Ратковица има само позитивне речи за људе који долазе у Пионир.

"Увек смо захвални колико год људи да је дошло. Навијачи су нам јако потребни. Наравно, волели би да буде пуна хала, дајемо све од себе, они су увек наш шести играч".

Партизан у дуел са Игокеом улази после драматичне победе у продужетку над немачким Лудвигзбургом која је црно-беле вратила у борбу за друго место на табели.

"Значи много оваква победа да се екипа подигне, поготово после неких пораза од раније. Надам се да ћемо успешно да наставимо серију и у ФИБА Лиги шампиона и у АБА лиги", закључио је Ратковица.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар