ABA - najava: Partizan zatvara krug sa starim dužnikom, Igokea sanja novo čudo!

Izabranici Aleksandra Džikića pred sobom će imati raspoložene goste iz Aleksandrovca, koje ove sezone predvode odlični Džems Robinson i Vuk Radivojević.

Košarka 10.12.2016 | 15:15
ABA - najava: Partizan zatvara krug sa starim dužnikom, Igokea sanja novo čudo!
Polako, ali sigurno došli smo do kraja prvog kruga takmičenja u Jadranskoj ligi, a košarkaši Partizana na zatvaranju te deonice dočekaće u hali Pionir ekipu Igokee (subota, 21 sat). Ovaj meč 13. kola regionalnog takmičenja za crno-bele je jedan u seriji duela koji igraju kod kuće do kraja kalendarske godine, a eventualna pobeda značila bi, uz mogući kiks Budućnosti, i povratak u borbu za drugo mesto na tabeli.

Izabranici Aleksandra Džikića pred sobom će imati raspoložene goste iz Aleksandrovca, koje ove sezone predvode odlični Džems Robinson i Vuk Radivojević.

"Biće jako teško, za nas nema lake utakmice. Moramo da budemo na 110 posto da bi pobedili. Dobra su ekipa, pokriveni na svim pozicijama. Igoeka je počelo loše, sad igraju kvalitetno. Nadam se podršci navijača, to nam dosta znači", naveo je organizator igra Partizana Branislav Ratkovica.

Zanimljivo, prošle sezone je šampion Bosne i Hercegovine prvi put u istoriji pobedio ekipu Partizana u hali Pionir. Sada Igokea dolazi u Beograd sa učinkom od sedam pobeda i pet poraza, naspram crno-belih koji imaju učinak 9-3.

Crno-beli su u regionalnom takmičenju vezali tri pobede, dve u gostima, protiv Zadra i Krke i jednu na domaćem terenu, protiv Mega Leksa. Uprkos tome, i dalje u igri najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba postoje velika amplitude zbog kojih ekipa često ulazi u nervozu.

Plejmejker crno-belih nije siguran šta je tačno uzrok oscilacija u igri Partizana, ali kao najverovatniju mogućnost pominje "gust" kalendar.

"Generalno, mislim da ritam utakmica diktira sve ostalo. Teško da možeš imaš konstantnu formu - utakmice na svaka dva, tri dana, putovanja, autobisi, hoteli... Dajemo sve od sebe da pronađemo način. Neko odigra dve utakmice dobro, pa loše. Dobro je da se pokrivamo da neko drugi iskoči, nismo ekipa koja zavisi od jednog igrača. Ako meni nije dan, biće Heču, ako ne njemu, tu su Birča ili Novica".

Veliki broj utakmica sa druge strane, daje šansu nekim mlađim igračima da dobiju značajniju minutažu.

"Mladi imaju dosta prostora. Recimo, Miha je odigrao jako dobro, rešio je neke situacije u poslednjim mečevima. Vanja je bolji nego prošlih godina. Raznovrsnije napada koš. Ne oslanja se samo na šut, čini mi se da su mladi dobri, rade prave stvari i na pravom su putu da postanu bolji igrači".

Na poslednjih nekoliko utakmica koje je Partizan igrao kao domaćin poseta je pala, ali Ratkovica ima samo pozitivne reči za ljude koji dolaze u Pionir.

"Uvek smo zahvalni koliko god ljudi da je došlo. Navijači su nam jako potrebni. Naravno, voleli bi da bude puna hala, dajemo sve od sebe, oni su uvek naš šesti igrač".

Partizan u duel sa Igokeom ulazi posle dramatične pobede u produžetku nad nemačkim Ludvigzburgom koja je crno-bele vratila u borbu za drugo mesto na tabeli.

"Znači mnogo ovakva pobeda da se ekipa podigne, pogotovo posle nekih poraza od ranije. Nadam se da ćemo uspešno da nastavimo seriju i u FIBA Ligi šampiona i u ABA ligi", zaključio je Ratkovica.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar