АБА - Радоњић: Будућност је најјачи ривал, Гудурић у тиму!

"Знамо да морамо да будемо на високом нивоу ако желимо резултат, а Звезда баш у 'Морачи' и нема неке резултате последњих година", поручио је Дејан Радоњић уочи дуела са екипом Будућности у недељу.

Кошарка 11.12.2016 | 14:15
АБА - Радоњић: Будућност је најјачи ривал, Гудурић у тиму!
Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у Подгорицу где их у недељу (19 часова, Арена Спорт 1) очекује дерби 13. кола АБА лиге против домаће Будућност. Два тима са најбољим скором на "Јадрану" одмериће снаге након пораза у Европи.

Црвено-бели су изгубили на евролигашком гостовању Фенербахчеу (87:72), док је Будућност поражена од Зенита у Еврокупу (97:95).

Међутим, тим Дејана Радоњића, упркос свим проблемима са повредама, жели да задржи максималан учинак. Марко Гудурић је пропустио гостовање у Истанбулу док је Лука Митровић последњи пут учествовао у игри против Жалгириса, и то тек неколико минута...

"Имамо проблеме, већ неко време, не знамо у каквом стању и саставу ћемо играти. Гудурић долази, али колико је спреман, то је дискутабилно, Митровић није тренирао... Покушаћемо да се спремимо најбоље што можемо", поручио је Дејан Радоњић и додао:

"Играмо против најјачег ривала у лиги".

Дејан Радоњић је управо из Будућности стигао у Црвену звезду, а његов некадашњи клуб има одличан скор у АБА лиги (10-2) и једине поразе је доживео од македонских представника Карпоша и МЗТ-а.

"Свесни смо да Будућност има квалитет и играче који могу да сами добију овакве утакмице. Неке од њих сам тренирао. Знамо да морамо да будемо на високом нивоу ако желимо резултат, а Звезда баш у 'Морачи' и нема неке резултате последњих година", подсетио је црногорски тренер.

Искусни Милко Бјелица такође очекује тежак меч.

"Мислим да је Будућност у доброј форми, има новог играча, биће велики изазов за нас. Свесни смо значаја ове утакмице. Будућност је талентован тим, опасан, а ми морамо да одиграмо нашу игру, онако како играмо до сада у АБА лиги", казао је он.

Нови кошаркаш у саставу црногорског представника кога је Милко Бјелица поменуо је Овен Класен који је у Подгорицу стигао пре неколико дана и требало би да дебитује у недељу против Црвене звезде мтс.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар