ABA - Radonjić: Budućnost je najjači rival, Gudurić u timu!

"Znamo da moramo da budemo na visokom nivou ako želimo rezultat, a Zvezda baš u 'Morači' i nema neke rezultate poslednjih godina", poručio je Dejan Radonjić uoči duela sa ekipom Budućnosti u nedelju.

Košarka 11.12.2016 | 14:15
ABA - Radonjić: Budućnost je najjači rival, Gudurić u timu!
Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali su u Podgoricu gde ih u nedelju (19 časova, Arena Sport 1) očekuje derbi 13. kola ABA lige protiv domaće Budućnost. Dva tima sa najboljim skorom na "Jadranu" odmeriće snage nakon poraza u Evropi.

Crveno-beli su izgubili na evroligaškom gostovanju Fenerbahčeu (87:72), dok je Budućnost poražena od Zenita u Evrokupu (97:95).

Međutim, tim Dejana Radonjića, uprkos svim problemima sa povredama, želi da zadrži maksimalan učinak. Marko Gudurić je propustio gostovanje u Istanbulu dok je Luka Mitrović poslednji put učestvovao u igri protiv Žalgirisa, i to tek nekoliko minuta...

"Imamo probleme, već neko vreme, ne znamo u kakvom stanju i sastavu ćemo igrati. Gudurić dolazi, ali koliko je spreman, to je diskutabilno, Mitrović nije trenirao... Pokušaćemo da se spremimo najbolje što možemo", poručio je Dejan Radonjić i dodao:

"Igramo protiv najjačeg rivala u ligi".

Dejan Radonjić je upravo iz Budućnosti stigao u Crvenu zvezdu, a njegov nekadašnji klub ima odličan skor u ABA ligi (10-2) i jedine poraze je doživeo od makedonskih predstavnika Karpoša i MZT-a.

"Svesni smo da Budućnost ima kvalitet i igrače koji mogu da sami dobiju ovakve utakmice. Neke od njih sam trenirao. Znamo da moramo da budemo na visokom nivou ako želimo rezultat, a Zvezda baš u 'Morači' i nema neke rezultate poslednjih godina", podsetio je crnogorski trener.

Iskusni Milko Bjelica takođe očekuje težak meč.

"Mislim da je Budućnost u dobroj formi, ima novog igrača, biće veliki izazov za nas. Svesni smo značaja ove utakmice. Budućnost je talentovan tim, opasan, a mi moramo da odigramo našu igru, onako kako igramo do sada u ABA ligi", kazao je on.

Novi košarkaš u sastavu crnogorskog predstavnika koga je Milko Bjelica pomenuo je Oven Klasen koji je u Podgoricu stigao pre nekoliko dana i trebalo bi da debituje u nedelju protiv Crvene zvezde mts.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar