Бизарно: Бањалучани замијенили покојнике

Несвакидашњи и бизаран случај догодио се на Градском гробљу у Бањалуци, јер су, како сазнајемо, два покојника замијењена! Из Градског гробља су потврдили да је до инцидента дошло, али да ниједан покојник није био сахрањен, него да су стављени у супротне ковчеге, односно замијењени.

Република Српска 09.12.2016 | 21:30
Бизарно: Бањалучани замијенили покојнике
Према верзијама познаника једног од покојника, тијело је наводно сахрањено, па касније ексхумирано, али те наводе надлежни из Градског гробља одбацују.

Према незваничним информацијама, прича је текла на сљедећи начин: Два старија човјека преминула су у релативно кратком размаку.

До проблема долази најприје због тога што су имена покојника скоро па идентична, због чега радник мртвачнице сину једног од њих показује погрешног човјека, а поменути од шока због смрти најмилијег погрешно потврђује да се стварно ради о његовом оцу.

Покојник је након тога наводно сахрањен на гробљу у бањалучком насељу Старчевица, а до открића да је дошло до забуне долази када друга породица стиже на идентификацију свог покојника и види да је у питању потпуно други човјек.

"До одређених проблема јесте дошло, али је ту неко у причи мало придодао. Син једног покојника је дошао и извршио погрешну идентификацију свог оца, сигурно због шока и свега", казао је у петак Недељко Милаковић, директор Градског гробља у Бањалуци.

На питање зашто је сину покојника показано погрешно тијело, Милаковић одговара да су име једног и презиме другог покојника скоро па идентични.

"Друга породица када је дошла одмах је рекла да није то покојник, те је само извршен пренос из једног сандука у други, али нико није био сахрањен. Сличан случај такође догодио се прије десетак година. Свашта се догађа, није ни мртво тијело исто као жив човјек", рекао је Милаковић.

Он је истакао да као и у сваком послу и овдје може доћи до проблема и да се десе грешке.

"У тих десет година сахрањено је 28.000 људи, што значи да је то један случај наспрам 28.000", казао је директор Градског гробља.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

цвијан

09.12.2016 20:40

Није криво погребно , криви су они који су били на идентфикацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

09.12.2016 20:50

Мртав ладан

ОДГОВОРИТЕ