Bizarno: Banjalučani zamijenili pokojnike

Nesvakidašnji i bizaran slučaj dogodio se na Gradskom groblju u Banjaluci, jer su, kako saznajemo, dva pokojnika zamijenjena! Iz Gradskog groblja su potvrdili da je do incidenta došlo, ali da nijedan pokojnik nije bio sahranjen, nego da su stavljeni u suprotne kovčege, odnosno zamijenjeni.

Republika Srpska 09.12.2016 | 21:30
Bizarno: Banjalučani zamijenili pokojnike
Prema verzijama poznanika jednog od pokojnika, tijelo je navodno sahranjeno, pa kasnije ekshumirano, ali te navode nadležni iz Gradskog groblja odbacuju.

Prema nezvaničnim informacijama, priča je tekla na sljedeći način: Dva starija čovjeka preminula su u relativno kratkom razmaku.

Do problema dolazi najprije zbog toga što su imena pokojnika skoro pa identična, zbog čega radnik mrtvačnice sinu jednog od njih pokazuje pogrešnog čovjeka, a pomenuti od šoka zbog smrti najmilijeg pogrešno potvrđuje da se stvarno radi o njegovom ocu.

Pokojnik je nakon toga navodno sahranjen na groblju u banjalučkom naselju Starčevica, a do otkrića da je došlo do zabune dolazi kada druga porodica stiže na identifikaciju svog pokojnika i vidi da je u pitanju potpuno drugi čovjek.

"Do određenih problema jeste došlo, ali je tu neko u priči malo pridodao. Sin jednog pokojnika je došao i izvršio pogrešnu identifikaciju svog oca, sigurno zbog šoka i svega", kazao je u petak Nedeljko Milaković, direktor Gradskog groblja u Banjaluci.

Na pitanje zašto je sinu pokojnika pokazano pogrešno tijelo, Milaković odgovara da su ime jednog i prezime drugog pokojnika skoro pa identični.

"Druga porodica kada je došla odmah je rekla da nije to pokojnik, te je samo izvršen prenos iz jednog sanduka u drugi, ali niko nije bio sahranjen. Sličan slučaj takođe dogodio se prije desetak godina. Svašta se događa, nije ni mrtvo tijelo isto kao živ čovjek", rekao je Milaković.

On je istakao da kao i u svakom poslu i ovdje može doći do problema i da se dese greške.

"U tih deset godina sahranjeno je 28.000 ljudi, što znači da je to jedan slučaj naspram 28.000", kazao je direktor Gradskog groblja.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

cvijan

09.12.2016 21:40

Nije krivo pogrebno , krivi su oni koji su bili na identfikaciji

ODGOVORITE
Name

Igor

09.12.2016 21:50

Mrtav ladan

ODGOVORITE