Шапекоенсе неће заборавити, али наставља да живи...

Не желимо протекције, већ исте услове као сви. "Изгубио сам део једне велике породице, јер је овај клуб био као породица", каже нови председник Иван Тозо.

Фудбал 10.12.2016 | 23:45
Шапекоенсе неће заборавити, али наставља да живи...
Од трагедије бразилског Шапекоенсеа прошло је само 10 дана, а ране које ће носити сви навијачи и људи који су остали у клубу никада неће бити зацељене. Ипак, иако су бол и туга велики, а људски животи ненадокнадиви, то неће омести клуб да и даље настави да живи. Наравно у сећању на своје претходнике.

Председавање Шапекоенсеом преузео је доскорашњи потпредседњик Иван Тозо, пошто се бивши председник Сандро Палаоро налазио на комбном лету који је однео 71 људски живот.

Што се тиче Шапекоенсеа, он ће се вратити у такмичарски живот већ 25. јануара на утакмици са Жонвилом.

"Никад нас никад неће заборавити, сви они који буду долазили биће им част што су били део Шапекоенсеа након трагедије која нам се догодила. Развијамо нови пројекат у клубу, који се неће само односити на проналажење нових играча, већ морамо именовати новог тренера и људе на свим позицијама у клубу који нам недостају. То ће бити прве мере у будућности Шапекоенсеа", рекао је Тозо за Марку.

Толизо је директно од Фудбалског савеза Бразила тражио да клуб нема никаву протекцију у нареном периду.

"Тачно, желимо да играмо све турнире под истим условима као и сви остали тимови. Играћемо све мечеве као и остали клубови и нећемо дозволити да нам се праве уступци. Покушаћемо да направимо оно што смо имали раније, не желимо да будемо другачији од било кога".

Многи играчи су се већ нудили да буду део новог тима и пројекта.

"Морамо да кажемо "хвала" за спремност играча који желе да дођу, као и клубовима који су се понудили да нам позајме играче, али ми имамо одређени профил. Нико неће успети да искористи околности у којима се тренутно налазимо. Довешћемо играче у оквиру нашег буџета. До данас смо радили праве ствари и надамо се да ћемо на том путу наставити и у будућности. Желимо да тим буде поново јак као што је био пре. Наши навијачи желе поново да виде конкурентан тим и ми ћемо покушати да га направимо, али непостоји гаранција да ће се то догодити. Желимо тим који ће нас вратити на насловне стране и који ће бити конкурентан у кратком временском периоду".

Шапекоенсе ће у 2017. години морати да се суочи са шест различитих такмичења.

"Успећемо, јер је клуб увек имао традицију стварања добрих тимова. У локалним турнирима ћемо се борити као и увек, мада је за Копа Либертадорес неопходно другачије размишљање. За тако добар турнир морамо да доведемо добре играче и да видимо да ли можемо да испунимо толики напор".

Старање тима је заправо већ почело.

"Већ смо одбацили неке играче са одређеним именом, јер нисмо имали играче таквог профила раније. Поред тога, сви знају да смо скроман клуб и да не могу да наплате велики новац од нас. Ми ћемо вероватно ангажовати младе професионалце или оне који су играли у другој лиги, можда и одбачене у тимовима највишег ранга".

Какав је осећај после несреће?

"Изгубио сам део једне велике породице, јер је овај клуб био као породица", закључио јеТозо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар