Šapekoense neće zaboraviti, ali nastavlja da živi...

Ne želimo protekcije, već iste uslove kao svi. "Izgubio sam deo jedne velike porodice, jer je ovaj klub bio kao porodica", kaže novi predsednik Ivan Tozo.

Fudbal 10.12.2016 | 23:45
Šapekoense neće zaboraviti, ali nastavlja da živi...
Od tragedije brazilskog Šapekoensea prošlo je samo 10 dana, a rane koje će nositi svi navijači i ljudi koji su ostali u klubu nikada neće biti zaceljene. Ipak, iako su bol i tuga veliki, a ljudski životi nenadoknadivi, to neće omesti klub da i dalje nastavi da živi. Naravno u sećanju na svoje prethodnike.

Predsedavanje Šapekoenseom preuzeo je doskorašnji potpredsednjik Ivan Tozo, pošto se bivši predsednik Sandro Palaoro nalazio na kombnom letu koji je odneo 71 ljudski život.

Što se tiče Šapekoensea, on će se vratiti u takmičarski život već 25. januara na utakmici sa Žonvilom.

"Nikad nas nikad neće zaboraviti, svi oni koji budu dolazili biće im čast što su bili deo Šapekoensea nakon tragedije koja nam se dogodila. Razvijamo novi projekat u klubu, koji se neće samo odnositi na pronalaženje novih igrača, već moramo imenovati novog trenera i ljude na svim pozicijama u klubu koji nam nedostaju. To će biti prve mere u budućnosti Šapekoensea", rekao je Tozo za Marku.

Tolizo je direktno od Fudbalskog saveza Brazila tražio da klub nema nikavu protekciju u narenom peridu.

"Tačno, želimo da igramo sve turnire pod istim uslovima kao i svi ostali timovi. Igraćemo sve mečeve kao i ostali klubovi i nećemo dozvoliti da nam se prave ustupci. Pokušaćemo da napravimo ono što smo imali ranije, ne želimo da budemo drugačiji od bilo koga".

Mnogi igrači su se već nudili da budu deo novog tima i projekta.

"Moramo da kažemo "hvala" za spremnost igrača koji žele da dođu, kao i klubovima koji su se ponudili da nam pozajme igrače, ali mi imamo određeni profil. Niko neće uspeti da iskoristi okolnosti u kojima se trenutno nalazimo. Dovešćemo igrače u okviru našeg budžeta. Do danas smo radili prave stvari i nadamo se da ćemo na tom putu nastaviti i u budućnosti. Želimo da tim bude ponovo jak kao što je bio pre. Naši navijači žele ponovo da vide konkurentan tim i mi ćemo pokušati da ga napravimo, ali nepostoji garancija da će se to dogoditi. Želimo tim koji će nas vratiti na naslovne strane i koji će biti konkurentan u kratkom vremenskom periodu".

Šapekoense će u 2017. godini morati da se suoči sa šest različitih takmičenja.

"Uspećemo, jer je klub uvek imao tradiciju stvaranja dobrih timova. U lokalnim turnirima ćemo se boriti kao i uvek, mada je za Kopa Libertadores neophodno drugačije razmišljanje. Za tako dobar turnir moramo da dovedemo dobre igrače i da vidimo da li možemo da ispunimo toliki napor".

Staranje tima je zapravo već počelo.

"Već smo odbacili neke igrače sa određenim imenom, jer nismo imali igrače takvog profila ranije. Pored toga, svi znaju da smo skroman klub i da ne mogu da naplate veliki novac od nas. Mi ćemo verovatno angažovati mlade profesionalce ili one koji su igrali u drugoj ligi, možda i odbačene u timovima najvišeg ranga".

Kakav je osećaj posle nesreće?

"Izgubio sam deo jedne velike porodice, jer je ovaj klub bio kao porodica", zaključio jeTozo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar