Елијаким Мангала - споља гладац, унутра јадац!

И Валенсија се одриче француског штопера!

Фудбал 11.12.2016 | 14:30
Елијаким Мангала - споља гладац, унутра јадац!
Споља гладац, унутра јадац. Или једноставно - Елијаким Мангала. 

Штопер за кога је Манчестер Сити августа 2014. године Порту исплатио 31.000.000 евра нашао се у центру пажње шпанских медија, пошто се ових дана озбиљно води прича о томе да ли ће заиста постати пуноправни члан Валенсије, где је сезону почео на позајмици. 

Подсетимо, када је Мангала у финишу прелазног рока стигао на Местаљу начелни договор челника Ситија и Валенсије био је тај да се у уговор о позајмици убаци откупна клаузула на близу 20.000.000 евра. Наравно, ако оправда очекивања. 

Упркос бројним грешкама у пословању током претходних година, у Валенсији су ипак одлучили да пропусте ову опцију, а сада се чак прича и о томе да би Слепи мишеви могли да врате Мангалу назад на Етихад.

Наводно, на Местаљи нису баш толико задовољни партијама које пружа француски штопер. А иако је на терену редовно то је из разлога што Ћезаре Прандели нема адекватних опција у срцу одбране. То је, добрим делом, довело до тога да је Валенсија сада на прагу зоне испадања. Тачније, дели позицију са првим „дављеником“ - Спортингом из Хихона. Притом, Валенсија има и једну од најлошијих одбрана у првенству. 

Портов златник вредан 31.000.000 евра, Ситијев скупоцени промашај (не и једини).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар