Elijakim Mangala - spolja gladac, unutra jadac!

I Valensija se odriče francuskog štopera!

Fudbal 11.12.2016 | 14:30
Elijakim Mangala - spolja gladac, unutra jadac!
Spolja gladac, unutra jadac. Ili jednostavno - Elijakim Mangala. 

Štoper za koga je Mančester Siti avgusta 2014. godine Portu isplatio 31.000.000 evra našao se u centru pažnje španskih medija, pošto se ovih dana ozbiljno vodi priča o tome da li će zaista postati punopravni član Valensije, gde je sezonu počeo na pozajmici. 

Podsetimo, kada je Mangala u finišu prelaznog roka stigao na Mestalju načelni dogovor čelnika Sitija i Valensije bio je taj da se u ugovor o pozajmici ubaci otkupna klauzula na blizu 20.000.000 evra. Naravno, ako opravda očekivanja. 

Uprkos brojnim greškama u poslovanju tokom prethodnih godina, u Valensiji su ipak odlučili da propuste ovu opciju, a sada se čak priča i o tome da bi Slepi miševi mogli da vrate Mangalu nazad na Etihad.

Navodno, na Mestalji nisu baš toliko zadovoljni partijama koje pruža francuski štoper. A iako je na terenu redovno to je iz razloga što Ćezare Prandeli nema adekvatnih opcija u srcu odbrane. To je, dobrim delom, dovelo do toga da je Valensija sada na pragu zone ispadanja. Tačnije, deli poziciju sa prvim „davljenikom“ - Sportingom iz Hihona. Pritom, Valensija ima i jednu od najlošijih odbrana u prvenstvu. 

Portov zlatnik vredan 31.000.000 evra, Sitijev skupoceni promašaj (ne i jedini).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar