Интер и ја?! Никад у животу! Разлог је свима добро познат...

"Једноставно, Интер и ја нисмо били компатибилни. Било је немогуће да се то догоди. Да ме је Жозе звао из било ког дела света отишао бих за њим, али у Интер - не".

Фудбал 10.12.2016 | 17:00
Интер и ја?! Никад у животу! Разлог је свима добро познат...
Мај 2009. године. Сезона тек што се завршила, а Павел Недвед се спремао да каже „збогом“ фудбалу. У Јувентусу су сви већ били свесни да се ближи тренутак растанка са непоновљивим чешким фудбалером. Међутим, уместо мирног краја каријере уследио је позив који је могао много тога да промени. На другој страни жице био је - Жозе Мурињо.

„Јавио сам се на телефон и чуо сам: 'Ћао, Мурињо овде. Желео бих да дођеш код мене у Интер, желим да заједно освојимо Лигу шампиона. Шта мислиш о томе, Павеле?'. У тренутку сам остао без текста“, открива Недвед за угледни чешки портал Иднес.

Имао је 36. година и био је спреман да окачи копачке о клин. Али, Мурињо је знао како да му привуче пажњу.

„Жозе ми је ударио у жицу. Знао је да ме Лига шампиона јако привлачи, да сам свим силама желео да је освојим. Али, није могло да се догоди. Једноставно, Интер и ја нисмо били компатибилни. Било је немогуће да се то догоди. Да ме је Жозе звао из било ког дела света отишао бих за њим, али у Интер - не“, искрен је легендарни Чех.

А онда је и објаснио зашто је такав сценарио био немогућ. Наравно, филм је враћен на чувену аферу Калчополи, где је у центру корупцијског скандала био Јувентус. Стара дама је избачена из Серије А, а титула освојена 2006. године припала је управо Интеру.

„У Италији постоји један посебан назив „Сцудетто ди цартоне“ - папирна титула. Никада у животу не бих прихватио овакву титулу. Не бих могао да играм фудбал и знам да имам такву титулу пришивену на име“.

Интер је 2010. године узео Лигу шампиона, а освајач Златне лопте могао је да буде део тог пројекта. Интер је Недведу, иначе, нудио двогодишњи уговор вредан укупно 6.000.000 евра!

„Шта да се ради, нема проблма. Тако је било суђено. Желео сам да Мурињо то учини“, насмејао се Недвед. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар