Inter i ja?! Nikad u životu! Razlog je svima dobro poznat...

"Jednostavno, Inter i ja nismo bili kompatibilni. Bilo je nemoguće da se to dogodi. Da me je Žoze zvao iz bilo kog dela sveta otišao bih za njim, ali u Inter - ne".

Fudbal 10.12.2016 | 17:00
Inter i ja?! Nikad u životu! Razlog je svima dobro poznat...
Maj 2009. godine. Sezona tek što se završila, a Pavel Nedved se spremao da kaže „zbogom“ fudbalu. U Juventusu su svi već bili svesni da se bliži trenutak rastanka sa neponovljivim češkim fudbalerom. Međutim, umesto mirnog kraja karijere usledio je poziv koji je mogao mnogo toga da promeni. Na drugoj strani žice bio je - Žoze Murinjo.

„Javio sam se na telefon i čuo sam: 'Ćao, Murinjo ovde. Želeo bih da dođeš kod mene u Inter, želim da zajedno osvojimo Ligu šampiona. Šta misliš o tome, Pavele?'. U trenutku sam ostao bez teksta“, otkriva Nedved za ugledni češki portal Idnes.

Imao je 36. godina i bio je spreman da okači kopačke o klin. Ali, Murinjo je znao kako da mu privuče pažnju.

„Žoze mi je udario u žicu. Znao je da me Liga šampiona jako privlači, da sam svim silama želeo da je osvojim. Ali, nije moglo da se dogodi. Jednostavno, Inter i ja nismo bili kompatibilni. Bilo je nemoguće da se to dogodi. Da me je Žoze zvao iz bilo kog dela sveta otišao bih za njim, ali u Inter - ne“, iskren je legendarni Čeh.

A onda je i objasnio zašto je takav scenario bio nemoguć. Naravno, film je vraćen na čuvenu aferu Kalčopoli, gde je u centru korupcijskog skandala bio Juventus. Stara dama je izbačena iz Serije A, a titula osvojena 2006. godine pripala je upravo Interu.

„U Italiji postoji jedan poseban naziv „Scudetto di cartone“ - papirna titula. Nikada u životu ne bih prihvatio ovakvu titulu. Ne bih mogao da igram fudbal i znam da imam takvu titulu prišivenu na ime“.

Inter je 2010. godine uzeo Ligu šampiona, a osvajač Zlatne lopte mogao je da bude deo tog projekta. Inter je Nedvedu, inače, nudio dvogodišnji ugovor vredan ukupno 6.000.000 evra!

„Šta da se radi, nema problma. Tako je bilo suđeno. Želeo sam da Murinjo to učini“, nasmejao se Nedved. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar