Шапекоенсе додао двије звјездице грбу

Клуб завијен у црно почиње нову еру симболичним промјенама амблема.

Фудбал 10.12.2016 | 15:00
Шапекоенсе додао двије звјездице грбу
Бразилски клуб Шапекоенсе труди се да што прије настави да нормално функционише и послије велике трагедије и погибије практично цијелог тима (19 фудбалера).

Након што је у Шапеко стигао трофеј Копа Судамерикана, другог најзначајнијег међународног такмичења Јужне Америке, руководство клуба одлучило је да прилагоди званични амблем одређеним адаптацијама.

Стога, у грбу Шапекоенсеа од ове седмице налазе се двије звијезде.

Прва, постављена изнад грба, симболише освајање међународног пехара, који је, нажалост, завршио у витринама без завршне борбе, на иницијативу Атлетико Насионала, несуђеног ривала бразилског клуба у финалу.

"Та звјездица је бела, јер симболише мир", објавио је клуб.

Друга звјездица "убачена" је у слово "Ф" (које симболише фудбал), да би заувијек подсјећала на оне који су дали своје животе за Шапекоенсе.

"Због ове трагедије ушли смо у историју. То је непромјенљиво. Иако знамо да сада почињемо нову еру, без сумње ћемо задржати основну идеју овог клуба и наставићемо да пишемо историју која је досад била пажљиво креирана", објашњено је из клуба.

Подсјетимо да је Барселона у четвртак позвала Шапекоенсе да учествује на традиционалном припремном турниру на Ноу Кампу уочи сљедеће сезоне. Уз то, гигант са Ноу Кампа понудио се и да учествује у реконструкцији клуба, да би се вратио на ниво на којем је и био. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар