Šapekoense dodao dvije zvjezdice grbu

Klub zavijen u crno počinje novu eru simboličnim promjenama amblema.

Fudbal 10.12.2016 | 15:00
Šapekoense dodao dvije zvjezdice grbu
Brazilski klub Šapekoense trudi se da što prije nastavi da normalno funkcioniše i poslije velike tragedije i pogibije praktično cijelog tima (19 fudbalera).

Nakon što je u Šapeko stigao trofej Kopa Sudamerikana, drugog najznačajnijeg međunarodnog takmičenja Južne Amerike, rukovodstvo kluba odlučilo je da prilagodi zvanični amblem određenim adaptacijama.

Stoga, u grbu Šapekoensea od ove sedmice nalaze se dvije zvijezde.

Prva, postavljena iznad grba, simboliše osvajanje međunarodnog pehara, koji je, nažalost, završio u vitrinama bez završne borbe, na inicijativu Atletiko Nasionala, nesuđenog rivala brazilskog kluba u finalu.

"Ta zvjezdica je bela, jer simboliše mir", objavio je klub.

Druga zvjezdica "ubačena" je u slovo "F" (koje simboliše fudbal), da bi zauvijek podsjećala na one koji su dali svoje živote za Šapekoense.

"Zbog ove tragedije ušli smo u istoriju. To je nepromjenljivo. Iako znamo da sada počinjemo novu eru, bez sumnje ćemo zadržati osnovnu ideju ovog kluba i nastavićemo da pišemo istoriju koja je dosad bila pažljivo kreirana", objašnjeno je iz kluba.

Podsjetimo da je Barselona u četvrtak pozvala Šapekoense da učestvuje na tradicionalnom pripremnom turniru na Nou Kampu uoči sljedeće sezone. Uz to, gigant sa Nou Kampa ponudio se i da učestvuje u rekonstrukciji kluba, da bi se vratio na nivo na kojem je i bio. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar