Довољно је рећи... ИКЕР КАСИЉАС!

Легендарни голман Икер Касиљас потукао неколико рекорда Лиге шампиона.

Фудбал 10.12.2016 | 13:00
Довољно је рећи... ИКЕР КАСИЉАС!
Спада у ред најбољих голмана које је Европа имала. Икер Касиљас, легендарни шпански голман, чувар мреже Порта, у среду увече изједначио је и оборио неколико рекорда Лиге шампиона.

Најпре, бивши голман Реал Мадрида, изједначио је рекорд легенде Манчестер јунајтеда Рајана Гигса по броју утакмица одиграних у групној фази Лиге шампиона. С обзиром на то да је незаменљив на голу португалске екипе, нема сумње да ће у наставку такмичења оборити рекорд Велшанина.

Потом, 35-годишњи голман је 17. ПУТ у каријери обезбедио пласман у осмину финала Лиге шампиона, по чему се такође изједначио са Гигсом.

И још - Касиљас је у досадашњој каријери наступио у 18 издања елитног клупског европског такмичења, а само једном (прошле сезоне са Портом), није успео да прође групу.

Иза Касиљаса и Гигса следи још један бивши фудбалер Манчестер јунајтеда Пол Сколс са 16 наступа у нокаут фази. Андрес Инијеста и Ћаби Алонсо имају по 14 наступа, а Кристијано Роналдо, Лионел Меси и Арјен Робен по 13.

И за крај - тријумфом против Лестера (5:0), Касиљас је постао играч који је остварио највише победа у Лиги шампиона. Има их 97, чиме је престигао Чавија Ернандеса (96).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар