Dovoljno je reći... IKER KASILJAS!

Legendarni golman Iker Kasiljas potukao nekoliko rekorda Lige šampiona.

Fudbal 10.12.2016 | 13:00
Dovoljno je reći... IKER KASILJAS!
Spada u red najboljih golmana koje je Evropa imala. Iker Kasiljas, legendarni španski golman, čuvar mreže Porta, u sredu uveče izjednačio je i oborio nekoliko rekorda Lige šampiona.

Najpre, bivši golman Real Madrida, izjednačio je rekord legende Mančester junajteda Rajana Gigsa po broju utakmica odigranih u grupnoj fazi Lige šampiona. S obzirom na to da je nezamenljiv na golu portugalske ekipe, nema sumnje da će u nastavku takmičenja oboriti rekord Velšanina.

Potom, 35-godišnji golman je 17. PUT u karijeri obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona, po čemu se takođe izjednačio sa Gigsom.

I još - Kasiljas je u dosadašnjoj karijeri nastupio u 18 izdanja elitnog klupskog evropskog takmičenja, a samo jednom (prošle sezone sa Portom), nije uspeo da prođe grupu.

Iza Kasiljasa i Gigsa sledi još jedan bivši fudbaler Mančester junajteda Pol Skols sa 16 nastupa u nokaut fazi. Andres Inijesta i Ćabi Alonso imaju po 14 nastupa, a Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Arjen Roben po 13.

I za kraj - trijumfom protiv Lestera (5:0), Kasiljas je postao igrač koji je ostvario najviše pobeda u Ligi šampiona. Ima ih 97, čime je prestigao Čavija Ernandesa (96).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar