Бијељина: Више вируса због топлог времена

Вакцину против грипа у Бијељини до сада је примило више од 1.400 грађана, углавном старијих особа са хроничним проблемима и пацијената који имају честе респираторне инфекције.

Република Српска 09.12.2016 | 18:50
Бијељина: Више вируса због топлог времена
У Хигијенско-епидемиолошкој служби бијељинског Дома здравља кажу да је ове године одзив нешто већи него претходних и предвиђају да ће до краја сезоне бити вакцинисано више од 2.000 становника Бијељине.
 
Од половине октобра, од када се прати број обољелих на разне врсте прехлада, Хигијенско епидемиолошка служба пријавила је Институту за јавно здравље 105 случајева акутних респираторних инфекција и више од 20 случајева обољења сличних грипу.

Узрок ових здравствених тегоба су временски услови, који нису уобичајени за ово доба године.

" Имали смо температуре до 15 степени. Вишегодишњи просјек за новембар је много нижа температура, тако да нас овакво вријеме зна заварати по питању облачења и начина расхлађивања организма. То може да узрокује инфекције као што су ринитис, односоно запалење слузнице носа које се манифестује најчешће кијањем", рекао је начелник Хигијенско-епидемиолошке службе Зоран Дакић.

(Блиц)
(Фото: Г. Бобић / РАС Србија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Роки

09.12.2016 18:15

Ја сам сконтао докторицу, када казе да је вирус, она у ствари не зна ста је. Битан податак је то сто цитаву годину траје неки вирус, сто на топло или на хладно. Занимљива наука, теско је и ово науцити.

ОДГОВОРИТЕ