Курц међу важнијим за будућност ЕУ

Магазин ЕУ "Политико" уврстило је шефа аустријске дипломатије, најмлађег министра спољних послова Европе, Себастијана Курца међу 28 особа које ће обликовати и потрести, те продрмати Европу, преносе данас бечки медији.

Свијет 09.12.2016 | 16:15
Курц међу важнијим за будућност ЕУ
Курц је доспио на 12. мјесто ранг листе, коју предводи либерални, муслимански градоначелник Лондона Садик Кан.

Кан је други Барак Обама Европе, навео је магазин. На другом мјесту ранг листе магазина "Политико" се налази њемачка десничарка Фрауке Петри, јер представља опасност по њемачку канцеларку Ангели Меркел, а иза ње је шеф Рајанера Мајкел О Лири.

Што се Курца тиче наведена је његова посебна улога у затварању балканске руте за избеглице, а "Политико" преноси да у Аустрији многи сматрају да је најбоља опција за заустављање канцелара из редова десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО).

Мађарски премијер Виктор Орбан, који је прошле године предводио ранг листу, као и њемачка канцеларка Меркел више нису на листи.

На ранг листи се налазе особе за које магазин сматра да ће имати позитиван или негативан утицај на развој ЕУ, па се на седмом мјесту налази и турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган, иза којег је одмах шефица европске дипломатије Федерика Могерини.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

СУПЕР

09.12.2016 17:55

БЛАГО ЕВРОПИ СА КУРЦОМ НА ЦЕЛУ,БУДУЦНОСТ ЈОЈ ЈЕ ЈАСНА,ЗАВРСИЦЕ У НЕКОЈ РУПЕТИНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

09.12.2016 22:07

Гријесис. Европа гура Курца по Босни, Србији и осталим рупетинама.

Name

Бл

09.12.2016 22:48

који деген и уфурани јазавац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бот

10.12.2016 19:46

Значи ништа без Куртза.

ОДГОВОРИТЕ