Kurc među važnijim za budućnost EU

Magazin EU "Politiko" uvrstilo je šefa austrijske diplomatije, najmlađeg ministra spoljnih poslova Evrope, Sebastijana Kurca među 28 osoba koje će oblikovati i potresti, te prodrmati Evropu, prenose danas bečki mediji.

Svijet 09.12.2016 | 16:15
Kurc među važnijim za budućnost EU
Kurc je dospio na 12. mjesto rang liste, koju predvodi liberalni, muslimanski gradonačelnik Londona Sadik Kan.

Kan je drugi Barak Obama Evrope, naveo je magazin. Na drugom mjestu rang liste magazina "Politiko" se nalazi njemačka desničarka Frauke Petri, jer predstavlja opasnost po njemačku kancelarku Angeli Merkel, a iza nje je šef Rajanera Majkel O Liri.

Što se Kurca tiče navedena je njegova posebna uloga u zatvaranju balkanske rute za izbeglice, a "Politiko" prenosi da u Austriji mnogi smatraju da je najbolja opcija za zaustavljanje kancelara iz redova desničarske Slobodarske partije Austrije (FPO).

Mađarski premijer Viktor Orban, koji je prošle godine predvodio rang listu, kao i njemačka kancelarka Merkel više nisu na listi.

Na rang listi se nalaze osobe za koje magazin smatra da će imati pozitivan ili negativan uticaj na razvoj EU, pa se na sedmom mjestu nalazi i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, iza kojeg je odmah šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

SUPER

09.12.2016 17:55

BLAGO EVROPI SA KURCOM NA CELU,BUDUCNOST JOJ JE JASNA,ZAVRSICE U NEKOJ RUPETINI.

ODGOVORITE
Name

Igor

09.12.2016 22:07

Grijesis. Evropa gura Kurca po Bosni, Srbiji i ostalim rupetinama.

Name

Bl

09.12.2016 22:48

koji degen i ufurani jazavac.

ODGOVORITE
Name

Bot

10.12.2016 19:46

Znači ništa bez Kurtza.

ODGOVORITE