15 минута шапутања у посљедњем реду

Амерички државни секретар Џон Кери изјавио је да Москва и Вашингтон раде на могуц́ем договору о рјешавању сиријског питања, укључујуц́и питање Алепа.

Свијет 09.12.2016 | 08:55
15 минута шапутања у посљедњем реду
Кери и руски министар спољних послова Сергеј Лавров разговарали су у њемачком граду Хамбургу, на маргинама самита ОЕБС-а.

Двојица званичника искористила су прилику да сједну у посљедњи ред у сали у којој се одржава конференција и насамо поразговарају.

Према наводима медија, састанак је трајао 10 до 15 минута.

На питање да ли је сигуран да је договор постигнут, Кери је рекао: „Морамо сачекати одређене повратне информације и податке, али радимо на нечему“.



Кери је додао да је није сигуран, али да је „пун наде“ везано за потенцијални договор, извештава Питер Оливер, репортер телевизије РТ.

Ово је други састанак Керија и Лаврова у Хамбургу. У сриједу, након првог разговора, Кери је рекао новинарима да су двије стране размијениле мишљења о ситуацији у Алепу и договориле се да разговор наставе у четвртак.

Званичници су се претходно састали у суботу у Риму, а након тог сусрета Лавров је истакао: „Џон Кери нам је пренио приједлоге Вашингтона који су у складу су сугестијама које су о Сирији дали руски експерти“.

Међутим, два дана касније, Вашингтон је изненада повукао тај предлог.

(Спутњик)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

з

09.12.2016 12:24

Американци , лажови , као и обично !

ОДГОВОРИТЕ