15 minuta šaputanja u posljednjem redu

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da Moskva i Vašington rade na mogućem dogovoru o rješavanju sirijskog pitanja, uključujući pitanje Alepa.

Svijet 09.12.2016 | 08:55
15 minuta šaputanja u posljednjem redu
Keri i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarali su u njemačkom gradu Hamburgu, na marginama samita OEBS-a.

Dvojica zvaničnika iskoristila su priliku da sjednu u posljednji red u sali u kojoj se održava konferencija i nasamo porazgovaraju.

Prema navodima medija, sastanak je trajao 10 do 15 minuta.

Na pitanje da li je siguran da je dogovor postignut, Keri je rekao: „Moramo sačekati određene povratne informacije i podatke, ali radimo na nečemu“.Keri je dodao da je nije siguran, ali da je „pun nade“ vezano za potencijalni dogovor, izveštava Piter Oliver, reporter televizije RT.

Ovo je drugi sastanak Kerija i Lavrova u Hamburgu. U srijedu, nakon prvog razgovora, Keri je rekao novinarima da su dvije strane razmijenile mišljenja o situaciji u Alepu i dogovorile se da razgovor nastave u četvrtak.

Zvaničnici su se prethodno sastali u subotu u Rimu, a nakon tog susreta Lavrov je istakao: „Džon Keri nam je prenio prijedloge Vašingtona koji su u skladu su sugestijama koje su o Siriji dali ruski eksperti“.

Međutim, dva dana kasnije, Vašington je iznenada povukao taj predlog.

(Sputnjik)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

z

09.12.2016 12:24

Amerikanci , lažovi , kao i obično !

ODGOVORITE