Србачки каратисти одушевили успјехом

Начелник општине Србац Младјан Драгосављевић примио је седам чланова Карате клуба „Борац“ из Српца, који су на недавно одржаном европском првенству у борилачким вјештинама у Бањалуци, као чланови репрезентације Реопублике Српске освојили чак 20 медаља, од којих и 7 златних.

Република Српска 08.12.2016 | 22:48
Србачки каратисти одушевили успјехом
Србачке каратисте на пријему су предводили предсједник Клуба Љубомир Десанчић и тренер Љубомир Тадић, који су упознали начелника Драгосављевића о овом великом успјеху у конкуренцији 350 такмичара из Шведске, Пољске, Русије, Србије, Црне Горе, Републике Српске и федерације БиХ. Такмичење је одржано у Борику у организацији  Центра борилачких спортова Бања Лука и Wадо  каи ферерације РС и БиХ, а домаћин је био познати карате стручњак свјетског гласа Љубомир Тадић,  као тренер младих каратиста из Српца и Бањалуке.

„Честитам вам овај успјех и што сте на прави начин представили наш Србац, а познато ми да  сте дали велики допринос развоју каратеа на овим просторима. Желим вам још веће успјехе у наредном периоду“, поздрављајући младе каратисте  рекао је начелник Младјан Дреагосављевић.

Представник Карате клуба „Борац“ Љубомир Десанчић, један од иницијастора оснивања клуба прије двадесет година,  изразио је задовољство што су такмичари овог спортског колектива оправдали позив у репрезентацију Српске.

Златне медаље у катама појединачно освојили су Оља Татомир, Лидија Босанчић и Нина Миланковић, а сребрне Никола Плотан и Лука Школник. Лидија Босанчић и Лука Плотан освојили су златне медаље и у карате борбама, сребрна је припала Николи Плотану, а брноза Дјордју Ивановићу. Свих седам такмичара освојило је златне медаље у категорији карате екипно, док су Оља и Нина освојиле у катама екипно.

Љубомир Тадић је нагласио да је  првенство организовано, и поред оскудног финансијског стања, на највишем нивоу, што су пратили и остварени резултати наших такмичара. Наредне године  првенство ће се одржати у Паризу,  годину дана касније у Лисабону, а постоје изгледи да 2019. године  и Србац буде домаћин овог такмичења, што би га сврстало у карате метрополе у Европи. То не би било незаслужено, јер је Карате клуб „Борац“ у протеклих двадесет година изњедрио велики број  каратиста са црним појасом који су остварили врхунске резултате у Европи и свијету.

Начелник општине Младјан Драгосављевић је изразио наду да ће се до 2019. године поправити финансијска ситуација у општини и да ће ова локална заједница  дати подршку кандидатури да Србац буде домаћин Европског карате првенства те године,.

БН телевизија(С. К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

М

09.12.2016 06:50

Свака част! Само тако наставите!

ОДГОВОРИТЕ