Srbački karatisti oduševili uspjehom

Načelnik opštine Srbac Mladjan Dragosavljević primio je sedam članova Karate kluba „Borac“ iz Srpca, koji su na nedavno održanom evropskom prvenstvu u borilačkim vještinama u Banjaluci, kao članovi reprezentacije Reopublike Srpske osvojili čak 20 medalja, od kojih i 7 zlatnih.

Republika Srpska 08.12.2016 | 22:48
Srbački karatisti oduševili uspjehom
Srbačke karatiste na prijemu su predvodili predsjednik Kluba Ljubomir Desančić i trener Ljubomir Tadić, koji su upoznali načelnika Dragosavljevića o ovom velikom uspjehu u konkurenciji 350 takmičara iz Švedske, Poljske, Rusije, Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i federacije BiH. Takmičenje je održano u Boriku u organizaciji  Centra borilačkih sportova Banja Luka i Wado  kai fereracije RS i BiH, a domaćin je bio poznati karate stručnjak svjetskog glasa Ljubomir Tadić,  kao trener mladih karatista iz Srpca i Banjaluke.

„Čestitam vam ovaj uspjeh i što ste na pravi način predstavili naš Srbac, a poznato mi da  ste dali veliki doprinos razvoju karatea na ovim prostorima. Želim vam još veće uspjehe u narednom periodu“, pozdravljajući mlade karatiste  rekao je načelnik Mladjan Dreagosavljević.

Predstavnik Karate kluba „Borac“ Ljubomir Desančić, jedan od inicijastora osnivanja kluba prije dvadeset godina,  izrazio je zadovoljstvo što su takmičari ovog sportskog kolektiva opravdali poziv u reprezentaciju Srpske.

Zlatne medalje u katama pojedinačno osvojili su Olja Tatomir, Lidija Bosančić i Nina Milanković, a srebrne Nikola Plotan i Luka Školnik. Lidija Bosančić i Luka Plotan osvojili su zlatne medalje i u karate borbama, srebrna je pripala Nikoli Plotanu, a brnoza Djordju Ivanoviću. Svih sedam takmičara osvojilo je zlatne medalje u kategoriji karate ekipno, dok su Olja i Nina osvojile u katama ekipno.

Ljubomir Tadić je naglasio da je  prvenstvo organizovano, i pored oskudnog finansijskog stanja, na najvišem nivou, što su pratili i ostvareni rezultati naših takmičara. Naredne godine  prvenstvo će se održati u Parizu,  godinu dana kasnije u Lisabonu, a postoje izgledi da 2019. godine  i Srbac bude domaćin ovog takmičenja, što bi ga svrstalo u karate metropole u Evropi. To ne bi bilo nezasluženo, jer je Karate klub „Borac“ u proteklih dvadeset godina iznjedrio veliki broj  karatista sa crnim pojasom koji su ostvarili vrhunske rezultate u Evropi i svijetu.

Načelnik opštine Mladjan Dragosavljević je izrazio nadu da će se do 2019. godine popraviti finansijska situacija u opštini i da će ova lokalna zajednica  dati podršku kandidaturi da Srbac bude domaćin Evropskog karate prvenstva te godine,.

BN televizija(S. K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

M

09.12.2016 06:50

Svaka čast! Samo tako nastavite!

ODGOVORITE