ЕЛ: Звезда без шанси! Лаган и убједљив тријумф Фенера!

Прејаки су! Црвено-белих поражени у Истанбулу од Фенербахчеа 87:72...

Кошарка 08.12.2016 | 20:45
ЕЛ: Звезда без шанси! Лаган и убједљив тријумф Фенера!
Фенебахче је једноставно прејак за Црвену звезду у овом тренутку. Дратсично ослабљени српски шампион, без капитена Митровића у рекету, односно Марка Гудурћа у спољној линији, није имао довољно снаге да се носи са финалистом Евролиге, али је још једном ове сезоне онемогућио ривала да комплетан посао завши пре саме завршнице меча. Црвено-бели у пет минута пре краја меча успели да спусте разлику ривала на једноцифрену, али су тај налет спречили управо њени бивши играчи Перо Антић и Никола Калинић, који су на овој утакмици деловали врло добро из другог плана - 87:72.

Звезда је пви корак за фаворизованим домаћином изгубила у другој четвртини, пошто је готово половину те деонице игрла без постигнутог поена, што је састав Жељка Обрадовићаискористио и стекао двоцифрену залиху. Ипак, Фенербахчеов налет и серију 14:0 тада је успео да заустави Марко Симоновић са две везане тројке, што је црвено-белима пружило више шанси у наставку игре. Најбољи играч црвено-белих у овој сезони је био на висини задатка и у последњој деоници, када је избио на чело листе стрелаца у гостујућем саставу са 14 постигнутих поена.

Звезда под обручима, без повређеног Луке Митровића, није имала довољно снаге да се носи са противничким скакачима, а посебно са Екпе Јудом, који је у пар наврата успевао да одаљи Огњена Кузмића и испровоцира му шут са дистанце, где се овај знатно слабије сналази него када је леђима окренут кошу. Огромне проблеме Звездиној одбрани правио је и Јан Весеили. Управо у том изостанку капитена, Радоњић је Чеху принудно мењао чуваре, били су то Симанић, Симоновић и Дангубић, али га је тешко било зауставити. Доста добро га је мењао и Перо Антић, који је меч завршио са рекордних 13 поена у досадашњем току елитног такмичења.

Када се све сагледа можда и најконстантнији играч црвено-белих на овој утакмици био је Чарлс Џенкинс, који стално тражио лопту и продорима често успевао да пробије одбранбене лијије домаћег тима, па је на крају убацио 12 поена. Ипак, његових поена је зафалило у последњем кварталу.

Вирус који је протеклих дана оборио Марка Гудурића позитивно је деловао на Огњена Добрића, који је вечерас за нешто више од 10 минута на паркету постигао исто толико поена и показао да му се у наставку сезоне треба указати још већа шанса.

Црвена звезда наредни меч у Евролиги игра у четвртак 15. децембра против Макабија у Беогаду (20.00), али их пре тога очекује дерби АБА лиге са Будућности у Подгорици 11. децембра од 19 часова.

Турски тим је лако осигурао осму победу у сезони наневши српском шампиону седми пораз. Добра ствар коју је Звезда добила у Истанбулу јесу одлични минути младог Огњена Добрића који је почетком последње деонице убацио прве поене у каријери у Евролиги, показавши да се на њега може озбиљно рачунати у наставку сезоне.

Добрић је на крају имао 10 поена уз шут из игре 5-8. Симоновић је убацио 14 поена уз 6 скокова, 12 је додао Џенкинс, Бјелица је имао 11 поена и 3 скока, а Кузмић 8 поена и 10 скокова. На другој страни, Екпе Јудо је имао 15 поена, 9 скокова и 5 асистенција, Весели је убацио 14, а Антић 13 поена.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар