EL: Zvezda bez šansi! Lagan i ubjedljiv trijumf Fenera!

Prejaki su! Crveno-belih poraženi u Istanbulu od Fenerbahčea 87:72...

Košarka 08.12.2016 | 20:45
EL: Zvezda bez šansi! Lagan i ubjedljiv trijumf Fenera!
Fenebahče je jednostavno prejak za Crvenu zvezdu u ovom trenutku. Dratsično oslabljeni srpski šampion, bez kapitena Mitrovića u reketu, odnosno Marka Gudurća u spoljnoj liniji, nije imao dovoljno snage da se nosi sa finalistom Evrolige, ali je još jednom ove sezone onemogućio rivala da kompletan posao zavši pre same završnice meča. Crveno-beli u pet minuta pre kraja meča uspeli da spuste razliku rivala na jednocifrenu, ali su taj nalet sprečili upravo njeni bivši igrači Pero Antić i Nikola Kalinić, koji su na ovoj utakmici delovali vrlo dobro iz drugog plana - 87:72.

Zvezda je pvi korak za favorizovanim domaćinom izgubila u drugoj četvrtini, pošto je gotovo polovinu te deonice igrla bez postignutog poena, što je sastav Željka Obradovićaiskoristio i stekao dvocifrenu zalihu. Ipak, Fenerbahčeov nalet i seriju 14:0 tada je uspeo da zaustavi Marko Simonović sa dve vezane trojke, što je crveno-belima pružilo više šansi u nastavku igre. Najbolji igrač crveno-belih u ovoj sezoni je bio na visini zadatka i u poslednjoj deonici, kada je izbio na čelo liste strelaca u gostujućem sastavu sa 14 postignutih poena.

Zvezda pod obručima, bez povređenog Luke Mitrovića, nije imala dovoljno snage da se nosi sa protivničkim skakačima, a posebno sa Ekpe Judom, koji je u par navrata uspevao da odalji Ognjena Kuzmića i isprovocira mu šut sa distance, gde se ovaj znatno slabije snalazi nego kada je leđima okrenut košu. Ogromne probleme Zvezdinoj odbrani pravio je i Jan Veseili. Upravo u tom izostanku kapitena, Radonjić je Čehu prinudno menjao čuvare, bili su to Simanić, Simonović i Dangubić, ali ga je teško bilo zaustaviti. Dosta dobro ga je menjao i Pero Antić, koji je meč završio sa rekordnih 13 poena u dosadašnjem toku elitnog takmičenja.

Kada se sve sagleda možda i najkonstantniji igrač crveno-belih na ovoj utakmici bio je Čarls Dženkins, koji stalno tražio loptu i prodorima često uspevao da probije odbranbene lijije domaćeg tima, pa je na kraju ubacio 12 poena. Ipak, njegovih poena je zafalilo u poslednjem kvartalu.

Virus koji je proteklih dana oborio Marka Gudurića pozitivno je delovao na Ognjena Dobrića, koji je večeras za nešto više od 10 minuta na parketu postigao isto toliko poena i pokazao da mu se u nastavku sezone treba ukazati još veća šansa.

Crvena zvezda naredni meč u Evroligi igra u četvrtak 15. decembra protiv Makabija u Beogadu (20.00), ali ih pre toga očekuje derbi ABA lige sa Budućnosti u Podgorici 11. decembra od 19 časova.

Turski tim je lako osigurao osmu pobedu u sezoni nanevši srpskom šampionu sedmi poraz. Dobra stvar koju je Zvezda dobila u Istanbulu jesu odlični minuti mladog Ognjena Dobrića koji je početkom poslednje deonice ubacio prve poene u karijeri u Evroligi, pokazavši da se na njega može ozbiljno računati u nastavku sezone.

Dobrić je na kraju imao 10 poena uz šut iz igre 5-8. Simonović je ubacio 14 poena uz 6 skokova, 12 je dodao Dženkins, Bjelica je imao 11 poena i 3 skoka, a Kuzmić 8 poena i 10 skokova. Na drugoj strani, Ekpe Judo je imao 15 poena, 9 skokova i 5 asistencija, Veseli je ubacio 14, a Antić 13 poena.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar