Кривична пријава против Никшића

Влада ФБиХ је данас усвојила информацију Федералног министарства енергије, рударства и индустрије о реализацији закључка од 1. 9. 2016. године која се односи на стање у ИП Криваја д.о.о. Завидовићи - у стечају.

Босна и Херцеговина 08.12.2016 | 16:54
Кривична пријава против Никшића
Ово федерално министарство је задужено да комплетну документацију о ИП Криваја д.о.о. Завидовићи - у стечају, са усвојеном информацијом и извјештајем о почињењу кривичног дјела, достави на поступање надлежном тужилаштву.

Задужено је и да, у сарадњи с Федералним министарством финансија, сагледа могућност реализације Уговора о регулисању статуса и увезивању стажа радника ИП Криваја д.о.о. Завидовићи - у стечају у поступку продаје имовине стечајног дужника, с обзиром на то да је Уговор на снази и производи посљедице по буџет Федерације БиХ.

У информацији је, уз остало, а на основу дописа Федералног правобранилаштва, наведено да постоји оправдана и основана сумња да је преузимањем дуга који Влада ФБиХ није обавезна платити, нарочито за субјект који је у поступку стечаја, нанесена велика штета федералном буџету.

То има елементе кривичне одговорности, а свакако може имати немјерљиве посљедице по буџет ФБиХ, јер Федерална влада нема законских обавеза према радницима у стечају.

С тим у вези, како је наведено у информацији, надлежном тужилаштву ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу против бившег премијера Федерације Босне и Херцеговине Нермина Никшића и Н. Н. лица радника Владе Федерације БиХ, надлежних за предметни ресор, а због постојања основане сумње да је лично у својству премијера Федерације БиХ, и с Н. Н. лицима у вези, у складу са њиховом надлежности, иницирао и извршио радње које имају обиљежја кривичног дјела, односно удруживање у организовани криминал и корупцију, самовласти, злоупотребе службеног положаја и овлаштења, злоупотребе овлаштења у службеном пословању, преваре, кривотворења исправа, несавјесног рада у служби, на који начин је оштетио буџет Федерације БиХ за око 43.000.000 КМ.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фбија

08.12.2016 16:14

Масала,масала

ОДГОВОРИТЕ