Анализа: Тема седмице - Регионална фудбалска лига...

Регионална лига? Заховић се пита ко ће то да плаћа и боји се циркуса попут АБА лиге, Илиев и Раосављевић су “ЗА”! "Ако се и нађе спонзор који би их покрио, коју би користи имали клубови? Спонзор би практично купио такмичење, па би ми играли за њега, а то је циркус! Пример је кошаркашка АБА лига где спонзор покрива трошкове, а они играју. За кога?"

Фудбал 09.12.2016 | 23:00
Анализа: Тема седмице - Регионална фудбалска лига...
Легенда Партизана, али пре свега словеначког фудбала, Златко Заховић, који већ годинама из фотеље спортског директора води са великим успехом Марибор, није оптимиста када је у питању регионална лига. Он је у краћем разговору за загребачки Вечерњу листизнео неколико детаља који за сада немају конкретно решење, пре свега само финансирање.

"Са спортске стране идеја је позитивна, али ко ће све то да плати?! Сви клубови из регије имају финансијске проблеме, јер немају ни динара од права преноса, што у великим лигама достиже 60 посто дохотка екипа. Све је то ОК када се гледа спортска страна, али ако нема пара, нема ни лиге."

Поред финансија, људе спорта у региону највише брине сигурност на утакмицама, због хулиганзима "навијача" који се свуда раширио као канцер.

"Што се сигурности тиче, на словеначкој страни нема проблема. Финасије су проблем, пошто би та лига донела додатне трошкове. Ако се и нађе спонзор који би их покрио, коју би користи имали клубови? Спонзор би практично купио такмичење, па би ми играли за њега, а то је циркус! Пример је кошаркашка АБА лига где спонзор покрива трошкове, а они играју. За кога? И сви клубови пропадају... То је смешно. Е сад, када би било уложено више новца, не само за покривање трошкова, када би на овим просторима дошло до економског бољитка онда би сви били задовољни. Не би било проблема ни у клубовима, ни на теренима, ни на трибинама",закључио је Заховић.

Вечерни лист преноси и узјаве спортских директора Партизана и Црвене звезде који су дали подршку регионалној лиги омладинаца. Интересантно је да су Илиев и Раосављевић изнели супртоне ставове онима које имају први људи њихових клубова Милорад Вучелић и Звездан Терзић.  

"Одлична је то иницијатива која би подигла ниво фудбала на овим просторима, поново би оживели неки брендови из бивше државе. Пример добре организације је кошаркашка АБА лига, знам да се се стално говори о питању сигурности, али не верујем да би било проблема. Цивилизиовни смо, а једини предуслов је да државе чврсто стану иза тог пројекта. Јер, нико није јачи од државе", каже Илиев.

Са њим се слаже и Блажо Раосављевић... 

"Реализација Регионалне лиге била би за добробит фудбала у свим земљама регије. Вероватно је прерано за такво такмичење у сениорској конкуренцији, али ово су деца и сматрам да не би било безбедносних проблема", рекао спортски директор црвено-белих.

Подсетимо да је Вучелич поручио да је Партизан против регионалне лиге, а Терзић је истакао да Звезда као озбиљан клуб не жели ништа да коментарише док не добије званичну понуду, али да је он лично у овом тренутку против регионалног такмичења.   

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxxx

09.12.2016 23:34

Никад висе то се једном разисло никад висе заједно.

ОДГОВОРИТЕ