Барса и Срна - Шахтјор потврдио! Остаје и Видал!

Да ли је напокон крај потери Каталонаца за десним беком?

Фудбал 09.12.2016 | 21:00
Барса и Срна - Шахтјор потврдио! Остаје и Видал!
Барселона некако гура сезону без класичног десног бека. Серђи Роберто је силом прилика прекомандован на место које је осам година суверено контролисао Дани Алвес али то није дугорочно решење Барселоне за позицију десног бека.

Каталонци сањају Ектора Бељерина, али то у јануару, а ни наредног лета није реална мета јер Арсенал нема намеру да продаје сјајног Шпнаца и везао га је новим уговором. Зато Барселона јури неке краткорочно решење како би растеретили Роберта. Помињала су се имена Лихтштајнера, Ивановића, а највише шанси да дође има Даријо Срна.

Одавно је познато да се Барса инетерсује за искуног Хрвата, а сада је то потврђено и у Шахтјору.

“Знам да је Барселона заинтересована. Није на мени да одлучујем о томе. Свесни смо колико је Срна важан за нашу екипу и клуб. Провео је много година с нама. Надам се да неће отићи”, рекао је Шахтјоров тренер Пауло Фонсека.

Преговори Срне и Барселоне трају већ дуго и у до јануара би требало да буду завршени, а Шахтјор неће стајати дугогодишњем капитену на путу ка трансферу каријере. Помиње се чак да би договор могао да буде постигнут наредне недеље.

“Шахтјор зна да Срна жели да оде. Не може више да поднесе ратне околности”, објавио је мадридски Ас.

У међувремену, каталонска штампа пише да је Барселона решила да задржи Алекса Видалакоји је пре годину и по дана купљен из Севиље за 18.000.000 евра као замена за данијаАлвеса али није оправдао очекивања и показао се као потпуни промашај.

Још прошлог лета је Видал био на излазним вратим клуба јер га је тренер Луис Енрикепрецртао, али директор Роберт Фернандез је некако успео да га задржи у клубу. Изгледало је као извесно да ће у јануару ипак напустити клуб, али изгледа да је Луис Енрике смекшао став и спреман је да Видалу пружи још шест месеци да се докаже, па ће Барса у случају Срниногдоласка бити довољно попуњена на позицији десног бека.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар