Barsa i Srna - Šahtjor potvrdio! Ostaje i Vidal!

Da li je napokon kraj poteri Katalonaca za desnim bekom?

Fudbal 09.12.2016 | 21:00
Barsa i Srna - Šahtjor potvrdio! Ostaje i Vidal!
Barselona nekako gura sezonu bez klasičnog desnog beka. Serđi Roberto je silom prilika prekomandovan na mesto koje je osam godina suvereno kontrolisao Dani Alves ali to nije dugoročno rešenje Barselone za poziciju desnog beka.

Katalonci sanjaju Ektora Beljerina, ali to u januaru, a ni narednog leta nije realna meta jer Arsenal nema nameru da prodaje sjajnog Špnaca i vezao ga je novim ugovorom. Zato Barselona juri neke kratkoročno rešenje kako bi rasteretili Roberta. Pominjala su se imena Lihtštajnera, Ivanovića, a najviše šansi da dođe ima Darijo Srna.

Odavno je poznato da se Barsa inetersuje za iskunog Hrvata, a sada je to potvrđeno i u Šahtjoru.

“Znam da je Barselona zainteresovana. Nije na meni da odlučujem o tome. Svesni smo koliko je Srna važan za našu ekipu i klub. Proveo je mnogo godina s nama. Nadam se da neće otići”, rekao je Šahtjorov trener Paulo Fonseka.

Pregovori Srne i Barselone traju već dugo i u do januara bi trebalo da budu završeni, a Šahtjor neće stajati dugogodišnjem kapitenu na putu ka transferu karijere. Pominje se čak da bi dogovor mogao da bude postignut naredne nedelje.

“Šahtjor zna da Srna želi da ode. Ne može više da podnese ratne okolnosti”, objavio je madridski As.

U međuvremenu, katalonska štampa piše da je Barselona rešila da zadrži Aleksa Vidalakoji je pre godinu i po dana kupljen iz Sevilje za 18.000.000 evra kao zamena za danijaAlvesa ali nije opravdao očekivanja i pokazao se kao potpuni promašaj.

Još prošlog leta je Vidal bio na izlaznim vratim kluba jer ga je trener Luis Enrikeprecrtao, ali direktor Robert Fernandez je nekako uspeo da ga zadrži u klubu. Izgledalo je kao izvesno da će u januaru ipak napustiti klub, ali izgleda da je Luis Enrike smekšao stav i spreman je da Vidalu pruži još šest meseci da se dokaže, pa će Barsa u slučaju Srninogdolaska biti dovoljno popunjena na poziciji desnog beka.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar