Формира се комисија за случај гардиста

Премијер Србије Александар Вучић обавестио је родитеље гардиста, који су настрадали у касарни на Топчидеру 2004. године, да ће Влада Србије данас донети одлуку о формирању Комисије која ће се бавити чињеницама у вези са погибијом њихових синова.

Србија 08.12.2016 | 12:38
Формира се комисија за случај гардиста
Вучић је данас у влади примио породице настрадалих гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића.

Премијер је, како је саопштено, изразио саучешће члановима њихових породица и рекао да ће надлежни државни органи испитати све чињенице у вези са овим трагичним догађајем на Топчидеру.

Он је прихватио иницијативу правних заступника и чланова породица да Влада Србије образује посебну комисију ради утврђивања свих околности у вези са страдањем гардиста Јаковљевића и Миловановића.



Правни заступник њихових породица Олгица Батић пренела је новинарима да ће у Комисији бити заступници породица, представници министарстава одбране, правде и унутрашњих послова, затим вишег јавног тужилаштва и специјалног тужилашства за оргаснизовани криминал.

Премијер Вучић је заједно са министрима Небојшом Стефановићем, Нелом Кубуровић и Зораном Ðорђевићем примио родитеље и адвокате породица.



До сусрета је дошло након што је почетком седмице новинарима у Београду представљена 3Д форензичка анализа догађаја, према којој су они убијени.

"Добили смо охрабрујуће вести, будући да нам је премијер Вучић саопштио да ће управо данас по седници владе, која ће бити врло скоро, бити донета одлука о формирању комисије која ће се бавити свим чињеницама", рекла је Батић новинарима у Влади Србије.

Она је захвалила у име породица премијеру на данашњем пријему и разумевању да за потребу да се овај предмет у разумном времену разреши.



"Очекујем да ћемо доћи до одговора, ма какав он био", додала је Батић.

Гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић су нађени мртви пре 12 година, после пуцњаве у кругу тајног војног објекта "Караш" у Београду.

Форензичка анализа у 3 Д технологији, која је Батићевој основ за захтев да се поново обави реконструкција догађаја, приказана је раније на конеренцији за новинаре у Београду.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

yугословен

08.12.2016 11:23

ДРОГА И ДУГОВИ ДИЛЕРИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да,да

08.12.2016 11:35

Јесте као сто су решили Савамала,хеликоптер,Марјановиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОЗДА

08.12.2016 12:15

Мозда се и реси али се неце никад ресити ко уби земунце кобајаги у мељаку и узе паре ко прода Карадзица и Младица, ко поруси радње код плавог моста, ко одради пљацкаску приватизацију и ко 12 год. нереси убиства 5 војника ко дозволи владавину земунског клана 3 год? да да.

Name

ре да,да и мозда

11.12.2016 18:27

За сва постављена питања постоје адекватни одговори, на које се мора цекати деценијама.

Name

М

08.12.2016 12:41

Ријесице као сто су ријесили убиство оне пјевацице. Вуциц рекао да знају ко је убио и да це га ухапсити,па ниста. Превисе прице,а резултата нигдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ос

08.12.2016 21:32

Цак и ово ради само ради своје промоције.

ОДГОВОРИТЕ