Formira se komisija za slučaj gardista

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obavestio je roditelje gardista, koji su nastradali u kasarni na Topčideru 2004. godine, da će Vlada Srbije danas doneti odluku o formiranju Komisije koja će se baviti činjenicama u vezi sa pogibijom njihovih sinova.

Srbija 08.12.2016 | 12:38
Formira se komisija za slučaj gardista
Vučić je danas u vladi primio porodice nastradalih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića.

Premijer je, kako je saopšteno, izrazio saučešće članovima njihovih porodica i rekao da će nadležni državni organi ispitati sve činjenice u vezi sa ovim tragičnim događajem na Topčideru.

On je prihvatio inicijativu pravnih zastupnika i članova porodica da Vlada Srbije obrazuje posebnu komisiju radi utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa stradanjem gardista Jakovljevića i Milovanovića.



Pravni zastupnik njihovih porodica Olgica Batić prenela je novinarima da će u Komisiji biti zastupnici porodica, predstavnici ministarstava odbrane, pravde i unutrašnjih poslova, zatim višeg javnog tužilaštva i specijalnog tužilašstva za orgasnizovani kriminal.

Premijer Vučić je zajedno sa ministrima Nebojšom Stefanovićem, Nelom Kuburović i Zoranom Ðorđevićem primio roditelje i advokate porodica.



Do susreta je došlo nakon što je početkom sedmice novinarima u Beogradu predstavljena 3D forenzička analiza događaja, prema kojoj su oni ubijeni.

"Dobili smo ohrabrujuće vesti, budući da nam je premijer Vučić saopštio da će upravo danas po sednici vlade, koja će biti vrlo skoro, biti doneta odluka o formiranju komisije koja će se baviti svim činjenicama", rekla je Batić novinarima u Vladi Srbije.

Ona je zahvalila u ime porodica premijeru na današnjem prijemu i razumevanju da za potrebu da se ovaj predmet u razumnom vremenu razreši.



"Očekujem da ćemo doći do odgovora, ma kakav on bio", dodala je Batić.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović su nađeni mrtvi pre 12 godina, posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu.

Forenzička analiza u 3 D tehnologiji, koja je Batićevoj osnov za zahtev da se ponovo obavi rekonstrukcija događaja, prikazana je ranije na konerenciji za novinare u Beogradu.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

yugosloven

08.12.2016 11:23

DROGA I DUGOVI DILERIMA

ODGOVORITE
Name

Da,da

08.12.2016 11:35

Jeste kao sto su rešili Savamala,helikopter,Marjanovic.

ODGOVORITE
Name

MOZDA

08.12.2016 12:15

Mozda se i resi ali se nece nikad resiti ko ubi zemunce kobajagi u meljaku i uze pare ko proda Karadzica i Mladica, ko porusi radnje kod plavog mosta, ko odradi pljackasku privatizaciju i ko 12 god. neresi ubistva 5 vojnika ko dozvoli vladavinu zemunskog klana 3 god? da da.

Name

re da,da i mozda

11.12.2016 18:27

Za sva postavljena pitanja postoje adekvatni odgovori, na koje se mora cekati decenijama.

Name

M

08.12.2016 12:41

Rijesice kao sto su rijesili ubistvo one pjevacice. Vucic rekao da znaju ko je ubio i da ce ga uhapsiti,pa nista. Previse price,a rezultata nigdje.

ODGOVORITE
Name

os

08.12.2016 21:32

Cak i ovo radi samo radi svoje promocije.

ODGOVORITE